Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Απάντηση προς τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών δίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής

“Αξιότιμε κ. Πρόεδρε (σ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, Χρήστο Τανάσκο),
Κατανοώ απόλυτα το ενδιαφέρον και την αγωνία σας για τη λειτουργία του τμήματος Πολιτικής Γης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που έχει έδρα την πόλη των Γιαννιτσών.
Δυστυχώς δεν είναι η μόνη υπηρεσία
που αντιμετωπίζει το μεγάλο θέμα της υποστελέχωσης, εξαιτίας της μακράς περιόδου περιστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού από τις κυβερνήσεις εδώ και 10 χρόνια και πλέον, αλλά και της αποχώρησης από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης πάρα πολλών εργαζομένων.
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι επί Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης οι εργαζόμενοι ήταν περίπου 300 και σήμερα είναι 154.
Ο Περιφερειάρχης μας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ένα από τα πρώτα θέματα που έθεσε στην κυβέρνηση, ήταν το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, κάτι που έκανε και όλα τα προηγούμενα χρόνια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Σε συνεννόηση με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της ΔΑΟΚ της ΠΕ Πέλλας κ. Γαϊτάνη προσπαθούμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων της υπηρεσίας, να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα όσο γίνεται καλύτερα.
Εάν δεν υπήρχε η διασπορά των εργαζομένων στα τμήματα των Γιαννιτσών και της Αριδαίας, σίγουρα θα λύνονταν
πολλά προβλήματα ελλείψεων που παρουσιάζονται σήμερα.
Με τους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας που θα μας δοθούν σύντομα, πιστεύω ότι θα λύσουμε αρκετά προβλήματα”.
Δείτε την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών προς τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, για την υποστελέχωση της Διεύθυνσης Γεωργίας
Προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή
ΘΕΜΑ: Υποστελέχωση Τμήματος Πολιτικής Γης Γιαννιτσών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας.
Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
μετά από πλήθος παραπόνων από πολίτες και δικηγόρους της περιφέρειας του Δήμου Πέλλας, περί αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην διεκπεραίωση συγκεκριμένων υποθέσεων από το Τμήμα Πολιτικής Γης Γιαννιτσών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας, διαπιστώσαμε, ότι στο συγκεκριμένο τμήμα υπηρετούν σήμερα τέσσερις (4) υπάλληλοι διοικητικοί, εκ των οποίων οι δύο (2) είναι στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης.
Τα αντικείμενα που καλείται το συγκεκριμένο τμήμα, όπως σίγουρα καλύτερα από εμάς γνωρίζετε, να διεκπεραιώσει είναι το σύνολο των αρμοδιοτήτων, που είχαν παλαιότερα τα τμήματα πολιτικής γης και τοπογραφίας με γεωγραφική ευθύνη την περιφέρεια του Δήμου Πέλλας και μεγάλο μέρος του Δήμου Σκύδρας.
Δυστυχώς, οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου τμήματος από το 2011, καλούνται με αυταπάρνηση να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους και να εξυπηρετήσουν το κοινό, δίχως την ύπαρξη τοπογράφου, διότι οι τρεις τοπογράφοι, που υπηρετούσαν μέχρι τότε συνταξιοδοτήθηκαν χωρίς να υπάρξει αντικατάστασή τους. Έκτοτε οι προσπάθειες, που έγιναν, για να δοθεί λύση (συμβασιούχοι ή περιοδική βοήθεια από άλλα αντίστοιχα τμήματα) και να καλυφθεί το κενό του τοπογράφου, υπήρξαν προσωρινές και ανεπαρκείς.
Η παραπάνω προβληματική λειτουργία της υπηρεσίας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας κυρίως του έργου της κτηματογράφησης, που διενεργείται στην περιοχή, και πλείστων άλλων νέων αντικειμένων, όχι απλά εντάθηκε, αλλά διογκώθηκε (σε σημείο ίσως χωρίς επιστροφή), με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος αιτημάτων πολιτών να παραμένουν υπό εξέταση επί μήνες και υποθέσεις να λιμνάζουν, δίχως να είναι δυνατή η διεκπεραίωσή τους από τους υφιστάμενους υπαλλήλους, όσο και αν προσπαθούν.
Από τα παραπάνω προκύπτει δίχως ίχνος αμφιβολίας, ότι η ανάγκη να τοποθετηθούν στην συγκεκριμένη υπηρεσία δύο τοπογράφοι σε μόνιμη βάση (όχι επισκέπτες ή άλλες προσωρινές λύσεις) καθώς και δύο διοικητικοί υπάλληλοι, είναι άμεση και επιτακτική.
Κατόπιν αυτών, και λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία, που σας διακρίνει για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας και την αρτιότερη εξυπηρέτηση των πολιτών της, παρακαλούμε να αναλάβετε άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε να επιλυθεί το εν λόγω πρόβλημα λειτουργίας-υποστελέχωσης του Τμήματος Πολιτικής Γης Γιαννιτσών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος, Χρήστος Α. Τανάσκος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου