Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020

Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ : Ιδέες για το καλό του τόπου μας


Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι, την προηγούμενη εβδομάδα , ο Πρόεδρος της υπηρεσίας επισκέφθηκε την Τοπική Κοινότητα Φούστανης, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου.
Σκοπός αυτής της επίσκεψης, ήταν η άμεση επικοινωνία του Προέδρου με τους κατοίκους, ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα ύδρευσης καθώς και η προοπτική τοποθέτησης υδρομετρητών στις παροχές
ύδρευσης με στόχο την επίλυση του προβλήματος της λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν αρκετοί κάτοικοι του χωριού.  Η τοποθέτηση υδρομετρητών συνδράμει εξαιρετικά στην  ορθολογική χρήση του νερού και την εξοικονόμηση του.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε καλό κλίμα αν και κάποιες φορές παρουσιάστηκαν εντάσεις οι οποίες δικαιολογούνται απόλυτα, εφόσον οι κάτοικοι αγανακτισμένοι πια βλέπουν το χωριό τους να μένει στάσιμο με άλυτα προβλήματα, χωρίς την υλοποίηση κάποιου έργου που να βοηθά στην επίλυση τους, εδώ και χρόνια.
Ο Πρόεδρος ακούγοντας με προσοχή τα παράπονα τους και κατανοώντας πλήρως την αγανάκτηση τους, τόνισε την άμεση δρομολόγηση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευση , την μελέτη του οποίου έχει ήδη αναλάβει μηχανικός με σκοπό την σύνταξη της, ώστε μετέπειτα να υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης » .Η υλοποίηση του έργου αυτού, θα δώσει και την οριστική λύση στο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη Τοπική Κοινότητα.
Στο μεσοδιάστημα, λύση θα δοθεί με το έργο που είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», το οποίο και προσεχώς θα δημοπρατηθεί.  Το έργο αυτό αφορά την κατασκευή ενός δικτύου που θα ενώνει την διαθέσιμη γεώτρηση  με την παλιά δεξαμενή του χωριού, με στόχο την ενίσχυση του νερού στο ήδη υπάρχον δίκτυο.
Επίσης , ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε πως θα υποβληθεί προς το Υπουργείο Εσωτερικών αίτημα επιχορήγησης για την κατασκευή ενός δικτύου, το οποίο θα ενώσει το δίκτυο των πηγών με τον αγωγό της παλιάς δεξαμενής.
Γίνεται κατανοητό ότι, είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται τέτοιες συναντήσεις, οι οποίες μόνο θετικά έχουν να προσφέρουν.  Ανταλλάσσονται απόψεις, προτείνονται  ιδέες για το καλό του τόπου μας από τους κατοίκους της εκάστοτε Τοπική Κοινότητας, κατανοούνται τα παράπονα τους και το πιο σημαντικό είναι ότι, όλα αυτά γίνονται ζωντανά και με αμεσότητα, μέσα από τον προφορικό λόγο και τον διάλογο.
Μέσα από τέτοιες συναντήσεις, ακούμε την φωνή του λαού και με γνώμονα αυτή προγραμματίζουμε και υλοποιούμε.
Σας ευχαριστούμε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου