Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

Πέλλα, Πολιτισμός, Εξωστρέφεια. Τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία της Δημ.ΤΟ. Σκύδρας και συμμετοχή της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας ΜενδώνηΓια άλλη μια φορά η Δημ.Τ.Ο. Σκύδρας απέσπασε τα θερμά συγχαρητήρια του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργου Στεργίου αλλά και της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, για τις συνεχείς δραστηριότητες της και συγκεκριμένα
για την τελευταία εκδήλωση με την μορφή της τηλεδιάσκεψης στην οποία εκτός από την Υπουργό, συμμετείχαν άνθρωποι του Πολιτισμού, αιρετά μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κομματικών στελεχών.
Τέθηκαν στο τραπέζι πολλά και σημαντικά θέματα που αφορούν τους τέσσερις Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στο ευρύτερο φάσμα του Πολιτισμού, τεχνικά, αναπτυξιακά αλλά και οργανωτικά, ζητήματα που αφορούν τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και του Λόγγου στην Έδεσσα, το Μουσείο της Πέλλας, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο στα Γιαννιτσά, την ίδρυση Μουσείου και ανασκαφές στην Έδεσσα, το κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, την χρηματοδότηση και ανακαίνιση του υφιστάμενου σε  ένα σύγχρονο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας, το αίτημα παραχώρησης του Βαγονιού (Βαρβάρα) που διενεργούσε τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετατροπή του σε Μουσείο στην Σκύδρα, τις συντήρησης των πολλών Βυζαντινών Εκκλησιών σε Αλμωπία και Σκύδρα,δεν έλειψε φυσικά η αναφορά στην ανάδειξη των κάστρων της Αλμωπίας και πολλών ακόμα σημαντικών θεμάτων.
Τέθηκαν όμως και ευρύτερα πολιτιστικά θέματα που αφορούν στην ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής διαχρονικά, καλλιτεχνικά ζητήματα που αφορούν το θέατρο και τους παραδοσιακούς χορούς και τους συλλόγους τους.
Η Υπουργός κα Λίνα Μενδώνη, απλή και κατανοητή, άριστα ενημερωμένη για τον Πολιτιστικό πλούτο της Πέλλας, άλλωστε την έχει επισκεφθεί ουκ ολίγες φορές, απάντησε με σαφήνεια σε όλες τις ερωτήσεις και προτάσεις που τις έγιναν από τους συμμετέχοντες.
Τον συντονισμό της συνεδρίασης είχε ο Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. Σκύδρας - Νέα Δημοκρατία και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Μάκης Δημητριάδηςκαι συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτηςο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Δάνης Τζαμτζήςο Δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννουο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπίνοςο Αντιδήμαρχος Παιδείας, πολιτισμού & αθλητισμού, Αλέξανδρος Πασχάληςο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σκύδρας, Μιχάλης Μέγαςο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Γιάντσηςο Πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, Αθανάσιος Επιτροπάκηςο αν. Γραμματέας Εργαζ. Ιδιωτικού & Δημόσιου Τομέα και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, Νίκος Θωμαΐδης, ο αν. Γραμματέας Οργανωτικού, Κώστας Φωτίου, οι Πολιτευτές Πέλλας, Στάθης ΦουντουκίδηςΜαρία Ζωγράφουκαι Νίκη Ποζίδουτο μέλος της Π.Ε. Σοφία Φαρσακίδου, ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Πέλλας, Θεοδόσης Ουραηλίδης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πέλλας, Βαγγέλης Τσακπινάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πετριάς, Γρηγόρης Βόλτσηςτο μέλος της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ, Βασιλεία Ιωαννίδου, το μέλος της Τ.Κ. Σκύδρας, Μαρία Λαμπρίδου,ο Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. Πέλλας, Λύσανδρος Αμιτζόγλου, ο Αντιπρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. Αλμωπίας και Πρόεδρος Θεατρικού Συλλόγου, Σταύρος Καραγεωργιάδης, ο υπεύθυνος πολιτισμού ΔΕΕΠ Γρηγόρης Λιάτσος,τα μέλη της Δημ.Τ.Ο. Σκύδρας, Γιώργος Αποστολίδης, Χριστόδουλος Μάστορας καιΠαναγιώτης Δημητριάδης, και Ελευθερία Ταρπάνη  ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Σκύδρας Δημήτρης Μητσόπουλος και στελέχη της ΟΝΝΕΔ όπως:Θανάσης Χατζηλαμπρινός, Θωμάς Σεβαστειάδης, Κώστας Κορσαβαΐδης, Αντώνης Σόκρης, Μάριος Γυρέας, Βιβή Κόγιου, Χρυσοβαλάντης Μιλτιάδης, Βασίλης Παγώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου