Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Γεωργία Αμπάρη :Σκέψεις που δε μου μπορώ να πω....αλλά μπορώ να γράψω....

Η εικόνα ίσως περιέχει: την ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΜΠΑΡΗ, κοντινό πλάνοTο δυσοίωνο μέλλον των οικονομικών του Δήμου μας αποτυπώνεται στην έκθεση ελέγχου του Προϋπολογισμού για το Α΄ Τρίμηνο του έτους, η οποία φέρει και τις υπογραφές του Δημάρχου κ Μπάτση Χρήστου-ως Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής- και της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλμωπίας. Δεν χρειάζεται κανείς να χαρακτηριστεί μάντης κακών ειδήσεων, επειδή εύκολα μπορεί να συμπεράνει το οριακό σημείο που βρισκόμαστε εξαιτίας των υπέρογκων δαπανών και των υψηλών διαφυγόντων εσόδων από μη εισπραχθέντα δημοτικά τέλη. Αναμφίβολα η Αυτοδιοίκηση είναι στο κέντρο των συνεπειών της κρίσης που προκάλεσε ο κορονοϊος, κάποια από τα τρέχοντα έξοδα αυξήθηκαν εξαιτίας και των έκτακτων υγειονομικών και κοινωνικών δράσεων, ενώ παράλληλα υπήρξε περαιτέρω μείωση των εσόδων, καθώς τα καταστήματα έκλεισαν τέλη Μαρτίου με συνέπεια την αναστολή των τελών τους.
Ας μην κρυβόμαστε όμως! Η αναπτυξιακή διαδικασία για το Δήμο μας, κ Δήμαρχε έχει σταματήσει πολύ πριν την πανδημία. Τώρα όσο ποτέ είναι επιτακτική η επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας μας, ουσιαστικά και όχι με ψευτοδιλλήματα τύπου ανοιγοκλείνω τον πεζόδρομο, ενώ στην ουσία αποφασίζω την επικαιροποίηση, του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου(έτους 1990!!!!, δε θέλω να σοκάρω κανέναν αλλά βρισκόμαστε στο 2020) με πρόφαση την υγειονομική κρίση και δε νοιάζομαι για μελέτες, γνώμες και προτάσεις συνεργατών, επιστημόνων, καταστηματαρχών και «αντιπάλων». Πόσο λαϊκίσατε αλήθεια και στο ζήτημα με την έγκριση λήψης απόφασης, για την υποβολή αιτήματος πρότασης που αφορά τον Τοπικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό(ΤΠΣ) του Δήμου μας…. και τη μη συμμετοχή της αντιπολίτευσης σε άλλο ένα δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο… (το 6ο έως τότε εάν δεν κάνω λάθος) όταν επανειλημμένα, όλες οι παρατάξεις, σας έχουμε επισημάνει τις επιφυλάξεις μας…. παραλείψατε όμως να αναφέρετε ότι πουθενά στην εισήγηση σας δεν υπήρχε μια πρόταση για το (ΤΠΣ) ή έστω προσχέδιο ή γνώμες και προτάσεις των συνεργατών σας, ενώ παράλληλα στην εξαγγελία του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ Δημήτρης Οικονόμου ενώπιον των μελών του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κάλεσε τους δημάρχους να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους, που θα αφορούν τις χρήσεις γης, τους όρους δόμησης, τις επεκτάσεις των πολεοδομικών σχεδίων, την οριοθέτηση των οικισμών και τους χαρακτηρισμούς των δρόμων.
Για άλλη μια φορά με βρίσκει αντίθετη η επιλογή σας να επιμένετε στη συνέχιση των δια περιφοράς Δημοτικών Συμβουλίων, τα οποία παρακωλύουν το δημόσιο διάλογο. Γνωρίζω πολύ καλά ότι λόγω των ειδικών συνθηκών του κορονοϊου, και αυτός ο τρόπος διεξαγωγής των συμβουλίων προβλέπεται, δεν κατανοώ όμως γιατί τον επιλέγετε όταν έχετε εναλλακτικές.
Μη φοβάστε μήπως σας χαρακτηρίσουν «κακό μάντη» κ Δήμαρχε, να φοβάστε μήπως σας χαρακτηρίσουν «κακό Δήμαρχο»…. (ναι, καλά καταλάβατε στη συνέντευξή σας αναφέρομαι, γιατί σε αντίθεση με εσάς δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας ακούω να μιλάτε).

1 σχόλιο: