Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Έναρξη υλοποίησης του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου στέγασης του Λυκείου Σκύδρας»

Η υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου για το Δήμο Σκύδρας και ειδικότερα για την εκπαιδευτική κοινότητα ξεκινάει μετά την πρόσφατη (Παρ.14-8-20200) υπογραφή της συμβασιοποίησής του. Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου στέγασης του Λυκείου Σκύδρας».

Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 276.441€ με συνολικό προϋπολογισμό τα 485.000€. Χρηματοδοτείται από πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020) και θα ολοκληρωθεί σ΄ένα χρόνο.

Το έργο αφορά εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου που περιλαμβάνουν επεμβάσεις στο κέλυφος του κτηρίου (μόνωση, θερμοπρόσοψη, αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων) και στις εγκαταστάσεις (κεντρική θέρμανση, φωτισμός). Επίσης, θα εκτελεστούν εργασίες αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά) στη στέγη του κτηρίου. Συγκεκριμένα θα μονωθεί το κτήριο περιμετρικά σε έκταση 1.150 τ.μ. και στην οροφή σε έκταση 1.520 τ.μ. με πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης. Τοποθετούνται νέα κουφώματα με θερμοδιακοπή συνολικής επιφάνειας 220 τ.μ.. Θ΄ αντικατασταθεί ο λέβητας του κτηρίου με νέο, συμπύκνωσης, ισχύος 210KW και τοποθετείται σύστημα αντιστάθμισης στο λεβητοστάσιο. Αντικαθίστανται περίπου 350 φωτιστικά οροφής με νέας τεχνολογίας(led) και τέλος τοποθετούνται φωτοβολταϊκά στη στέγη του κτηρίου ισχύος 35KWp με ενεργειακό συμψηφισμό.

Για την υλοποίηση του έργου θα ληφθούν υπόψη οι ειδικές συνθήκες εκτέλεσης του έργου, δηλαδή οι προαναφερόμενες εργασίες που θα πραγματοποιούνται δεν θα διακόπτουν το εκπαιδευτικό έργο της σχολικής μονάδας, ούτε θα δημιουργούν προβλήματα θορύβων ή και ασφάλειας των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού. Κάποιες ή κι όλες οι εργασίες θα εκτελεστούν σε χρόνο εκτός λειτουργίας του σχολείου και της τέλεσης μαθημάτων (π.χ. απογευματινές ώρες, σαββατοκύριακα, αργίες, το διάστημα της διακοπής των μαθημάτων λόγω γιορτών ή καλοκαιριού) και πάντα σε

συνεννόηση με τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας και με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σκύδρας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζοντας την ένταξη και την πραγματοποίηση μεγάλων και σπουδαίων έργων στο Δήμο μας με ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι ξεκινάει η υλοποίηση του έργου: ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου στέγασης του Λυκείου Σκύδρας. Με το συγκεκριμένο έργο βελτιώνεται και προσαρμόζεται στα σύγχρονα περιβαλλοντικά δεδομένα η σχολική μονάδα του Γενικού Λυκείου Σκύδρας. Με την ολοκλήρωση του έργου θα παρασχεθούν καλύτερες συνθήκες σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς αφού το έργο θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις εθνικές και τις κοινοτικές οδηγίες και προδιαγραφές για καλύτερη αποδοτικότητα, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της νέας τεχνολογίας. Ακολουθεί η ενεργειακή αναβάθμιση κι άλλων σχολικών μονάδων του Δήμου μας, όπως είχαμε δεσμευτεί και προγραμματίσει. Συνεχίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου