Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Ευχές Διονύση Σταμενίτη για τον Δεκαπενταύγουστο

Διονύσης Σταμενίτης: «Όπως πάντα, οι Έλληνες, αντλούμε δύναμη και κουράγιο από την πίστη μας».

Αγαπητές και αγαπητοί μου συμπολίτες,

Φέτος βιώνουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου βρίσκει τη χώρα μας σε δύσκολες συνθήκες

.

Το δεύτερο κύμα της νόσου COVID – 19 και οι δυσκολίες που επιφέρει καθώς και η προκλητικότητα της Τουρκίας δημιουργούν την ανάγκη για κατάλληλη προετοιμασία και ετοιμότητα από πλευράς Ελληνικής κυβέρνησης και για επίδειξη ψυχραιμίας, υπευθυνότητας και πνεύματος εθνικής ομοψυχίας από πλευράς όλων εμάς, των Ελλήνων πολιτών.

Και στα δύο μέτωπα το προηγούμενο διάστημα η χώρα μας απέδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα. Αποκρούσαμε το πρώτο κύμα της πανδημίας, καταφέρνοντας να περιορίσουμε τις απώλειες στο ελάχιστο δυνατό. Και δώσαμε ισχυρή απάντηση στην Τουρκία ότι η Ελλάδα ούτε απειλείται αλλά ούτε διαπραγματεύεται σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα.

Στο μέτωπο του κορονοϊού χρειάζεται και πάλι να δείξουμε υπευθυνότητα και κοινωνική αλληλεγγύη. Να μεριμνήσουμε για αυτούς που είναι περισσότερο ευάλωτοι και χρειάζονται πρωτίστως τη δική μας υπεύθυνη στάση να τους προστατεύσει. Χρειάζεται όμως, ο καθένας και η καθεμιά να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, γιατί όπως αποδεικνύεται κανείς δεν είναι άτρωτος και κανείς δεν μένει ανεπηρέαστος από τον ιό.

Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι όσο περιορίζουμε τον ιό τόσο περισσότερο θα μπορούμε να αναπτύσσουμε τις υπόλοιπες δραστηριότητες μας και να προφυλάξουμε έτσι την οικονομία και κατ’ επέκταση τον κόσμο της εργασίας, της αγοράς, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες.

Στα εθνικά ζητήματα η κυβέρνηση και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν το καθήκον τους. Αποδείχθηκε ότι η χώρα μας κερδίζει διαρκώς σημαντικές μάχες τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και σε επιχειρησιακό, δίνοντας τις κατάλληλες απαντήσεις, όποτε χρειάζεται.

Οι Έλληνες ενωμένοι, μακριά από ρητορικές διχασμού, ποτέ δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν.

Η αυριανή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τη Χριστιανοσύνη. Όπως πάντα, οι Έλληνες, αντλούμε δύναμη και κουράγιο από την πίστη μας. Φέτος οι προσευχές μας στη μνήμη της Παναγίας μας, ας μας γεμίσουν με ελπίδα και αισιοδοξία ότι η χώρα μας θα βγει και πάλι δυνατή, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες.

Καλό Δεκαπενταύγουστο και καλή Παναγιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου