Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ - ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ : Δεν μετανιώνουμε ούτε και ακυρώνουμε αυτούς με τους οποίους προσπαθήσαμε για το καινούριο και το αναγκαίο

 Είναι πραγματικά δύσκολο σε μια συγκυρία πολιτικού «αυτισμού», με κύρια χαρακτηριστικά του,  τον λαϊκισμό ,την πελατειακή σχέση ,την διαφθορά και την διαχείριση ,να δημιουργήσεις νοοτροπία και κουλτούρα συνεργασιών. 

Όλα αυτά , σε μια περίοδο, όπου οι πολίτες εξέπεμπαν  ένα και μόνο μήνυμα «Βρείτε τα ,μην συγκρούεστε άγονα ,συνεργαστείτε». 

Αυτό ήταν περίπου το κλίμα της κατάρρευσης στις αρχές του 2010.

Η αυτοδιοίκηση αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της σκληρής αυτής πραγματικότητας

Ενώ θεωρητικά  στα προεκλογικά κείμενα όλοι συμφωνούσαμε και προτάσσαμε την συμμετοχικότητα ,την συλλογικότητα , τον διάλογο, την λογοδοσία ,την καινοτομία  την πρόοδο, το "άλλο" σχέδιο ανάπτυξης, στην πράξη , ξαναγυρίζαμε στα ίδια. Για να γίνουμε συγκεκριμένοι, επανερχόμασταν στην διαχειριστική νοοτροπία..!

   

Η Αλμωπία είναι ο δήμος με μια πρωτοφανή πρωτοτυπία , από την επόμενη μέρα των εκλογών να ασχολούμαστε με τις επόμενες εκλογές..!!

 

Εμείς συνεπείς στην υπέρβαση των παραπάνω παθογενειών ,αποφασίσαμε  αυτό που φάνταζε απλησίαστο. 

            Την οδό της συνεργασίας!!

 Γνωρίζοντας απόλυτα την απουσία αυτής της  κουλτούρας και τον δύσκολο δρόμο τον οποίο επρόκειτο να ξεκινήσουμε, ώστε να την εδραιώσουμε και να  βαδίσουμε σε  μία νέα εποχή με υγιείς πολιτικές μεθόδους και τακτικές, τολμήσαμε με θάρρος και ειλικρίνεια σε αυτό το δύσκολο και υπερβατικό εγχείρημα.

 


 Σήμερα ένα χρόνο μετά, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε το τέλος της συνεργασίας !!!

       Λόγοι αυτής της απόφασης, είναι η έλλειψη πραγματικής θέλησης συνεργασίας ,μέσα από τον διάλογο και την συνεννόηση  με κύριο σκοπό ένα συγκροτημένο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής μας.

            Δυστυχώς, η διαχείριση ,ο ανταγωνισμός ,τα δίμηνα, τα προσωπικά συμφέροντα. οι εγωπάθειες....η ανασφάλεια για τις επόμενες εκλογές, κατάφεραν να πνίξουν  κάθε αληθινή πρόθεσή μας.

            Παρόλα αυτά,  ήταν μια πιλοτική αρχή για αναγκαίες συνεννοήσεις, συναινέσεις και υπερβάσεις συνεργασιών.

 Δεν μετανιώνουμε ούτε και ακυρώνουμε αυτούς με τους οποίους προσπαθήσαμε για το καινούριο και  το αναγκαίο.

 Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση

, ότι και στο μέλλον θα στοχεύουμε στην διαμόρφωση συνείδησης και κουλτούρας συνεργασιών και ευρύτερων συναινέσεων . Με αυτό τον στόχο πορευόμαστε και με αυτόν  θα συνεχίσουμε.

Αν κάτι είναι σίγουρο , αυτό είναι ότι, με την θεμελίωση «υγιών»  συνεργασιών,  σωστές αποφάσεις και λύσεις που φαντάζουν τώρα ουτοπικές, θα καταστούν ρεαλιστικές. 

 Αυτό είναι το κλίμα και το μήνυμα της κοινωνίας και οφείλουμε να το σεβαστούμε.

 

            Αυτός είναι και ο μονόδρομος για την πραγματική αναγέννηση της περιοχής μας.

 

 

 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ»

ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου