Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Δήλωση Λάκη Βασιλειάδη για το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας

 Ένα ακόμα σημαντικό έργο για την Πέλλα παίρνει το δρόμο της οριστικής υλοποίησης. Το Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών αναθέτει (ΦΕΚ Β 3254) στη Γενική Γραμματεία Υποδομών την υλοποίηση του έργου «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Έδεσσας, Σερρών, Κιλκίς και ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και συντήρηση και διαχείριση αυτών» μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε σχετικά

:

‘‘Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια, αλλά παρέμενε ανενεργό λόγω του κακού αρχικού σχεδιασμού, της ανικανότητας της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της έλλειψης πολιτικής βούλησης.

Προσωπικά, από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου υποστήριζα ότι η ενδεδειγμένη λύση για το έργο ήταν η ΣΔΙΤ και το σπάσιμο της αρχικής απόφασης που συνέδεε το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας με το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου Κρήτης, όπως ακριβώς προβλέπει και η χθεσινή απόφαση. Τη θέση αυτή είχα εκφράσει σε σειρά επαφών μου με τους πολιτικούς προϊστάμενους των εμπλεκόμενων Υπουργείων, αλλά και με στελέχη-κλειδιά, όπως ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γ. Καραγιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Ν. Μαντζούφας.

Τώρα μένει να παλέψουμε για τη δρομολόγηση και νέου Δικαστικού Μεγάρου στα Γιαννιτσά. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, καθώς εξυπηρετείται αντίστοιχος όγκος εργασιών. Αυτή την ιδιαιτερότητα της Πέλλας, με τα δύο «δικαστικά κέντρα» έχω τονίσει στους αρμόδιος κ για αυτό είναι αναγκαίο να υλοποιηθούν και τα δύο έργα. Μακριά λοιπόν από το διχασμό που κάποιοι τροφοδοτούσαν στο παρελθόν. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βουλευτές της αντιπολίτευσης πανηγυρίζουν σήμερα τη δρομολόγηση του έργου σε ορθή βάση από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έχει αποδειχθεί ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτό που είναι καλύτερο για τον τόπο μας.’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου