Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Στην ΄΄ εντατική ΄΄ Το Κέντρο Υγείας Αριδαίας - Στην έκδοση ψηφίσματος προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας

 

Με αφορμή τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, οι οποίοι ανέφεραν πως το τελευταίο τρίμηνο οι εφημερίες καλύπτονται οριακά λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με το ψήφισμά του υιοθέτησε το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, όχι μόνο για μη μείωση των ιατρών που καλύπτουν τις εφημερίες, αλλά και για περαιτέρω αύξηση του αριθμού αυτών, έτσι ώστε η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αριδαίας να διασφαλίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θεωρούμε πως πρόκειται για μία κίνηση που βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι όμως αρκετή. Η διεκδίκηση τόσο σοβαρών ζητημάτων δεν μπορεί να εξαντλείται στην έκδοση ενός τυπικού ψηφίσματος που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν λαμβάνεται καν υπόψη από αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις.
Το Κέντρο Υγείας Αριδαίας πρέπει επιτέλους να αναβαθμιστεί, καθώς εξυπηρετεί μια τεράστια έκταση. Από τον Αρχάγγελο μέχρι τους Σαρακηνούς οι αποστάσεις είναι τεράστιες. Και αντί να βλέπουμε κινήσεις που θα ενισχύσουν τη λειτουργία του, η Κυβερνήσεις διαχρονικά το υποβαθμίζουν. Σήμερα όμως, με τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, κανείς δεν δικαιούται να παίζει με την υγεία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου