Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Επικοινωνία Σταμενίτη με την Υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μιχαηλίδου για τα ΚΔΑΠ

Επικοινωνία με την Υφυπουργό Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου είχε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης αναφορικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης των ΚΔΑΠ.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι ο μειωμένος αριθμός των ωφελούμενων της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»,

όπως αυτός προκύπτει από τα αποτελέσματα, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Το γεγονός ότι πολλά παιδιά τίθενται εκτός των δομών ΚΔΑΠ, είναι μια εξέλιξη η οποία πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί και για το λόγο αυτό ο Διονύσης Σταμενίτης ζήτησε από την κ. Μιχαηλίδου την παρέμβαση της ώστε, αν υπάρχει η δυνατότητα, να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο κονδύλιο για την επέκταση του αριθμού των ωφελούμενων.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων ενημέρωσε το Βουλευτή ότι φέτος δόθηκαν τα ίδια κουπόνια με πέρυσι αλλά η μεγάλη αύξηση των αιτήσεων και της δυναμικότητας σε δομές ΚΔΑΠ είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων να μην εντάσσονται στους ωφελούμενους. Τον ενημέρωσε επίσης ότι όσον αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς φέτος δόθηκαν 15.000 κουπόνια περισσότερο σε σχέση με πέρυσι (αύξηση 20%)

Επιπρόσθετα η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει σειρά επαφών, για αυτό το ζήτημα, με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει o δημοσιονομικός χώρος που θα μπορέσει να καλύψει τα κονδύλια που απαιτούνται ενώ την ίδια στιγμή εξετάζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών η δυνατότητα κάλυψης μέρους των δημοτικών ΚΔΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου