Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Άμεση παρέμβαση Σταμενίτη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την καρπόπτωση στα ροδάκινα

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη απέστειλε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης προκειμένου να ζητήσει την παρέμβαση του πρώτου ώστε να διερευνηθεί άμεσα το φαινόμενο της καρπόπτωσης που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα ροδάκινα.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Βουλευτής αναφέρει ότι: «Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή του Νομού Πέλλας παρατηρείται έντονή βροχόπτωση

, ασυνήθιστη για την εποχή. Μάλιστα το φαινόμενο των βροχοπτώσεων εκδηλώθηκε σε αρκετά μεγάλη κλίμακα, ικανή, όπως δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις, να δημιουργήσει ανισορροπία στην τελική πορεία ανάπτυξης (πλήρης ωρίμανση) του καρπού έως τη συγκομιδή του».

Και συνεχίζει τονίζοντας πως το γεγονός αυτό είναι πιθανό να έχει προκαλέσει το φαινόμενο της καρπόπτωσης στα ροδάκινα και στα νεκταρίνια, τα οποία βρίσκονται αυτήν την εποχή στο στάδιο της συγκομιδής. Μάλιστα αναφέρει ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γεωπόνων, η καρπόπτωση συγκεντρώνει εξαιρετικά μεγάλες πιθανότητες να οφείλεται στις έντονες και μεγάλης κλίμακας, βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν.

Στα πλαίσια αυτά ο Διονύσης Σταμενίτης ζητά μέσω της επιστολής του την παρέμβαση του Υπουργού ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων της Νάουσας με σκοπό να εκτιμηθεί η κατάσταση και να διερευνηθούν τα αίτια του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου