Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με τον Διοικητή e-ΕΦΚΑ για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Πέλλας

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης Επικοινώνησε σήμερα με τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη, στον οποίο και έθεσε εκ νέου τρία σημαντικά ζητήματα για την αναγκαία αναβάθμιση των υπηρεσιών του Φορέα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Αρχικά ο Βουλευτής διαπίστωσε ότι η έως τώρα ενοποίηση των πρώην φορέων προχωρά ικανοποιητικά. Ωστόσο, η ανακατανομή των αρμοδιοτήτων και η επικείμενη εφαρμογή του νέου οργανογράμματος του Φορέα

αναπόφευκτα αυξάνει τον όγκο των υποθέσεων που καλούνται να διεκπεραιώσουν οι νέες Τοπικές Διευθύνσεις Έδεσσας και Γιαννιτσών.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Λάκης Βασιλειάδης:

1. Αρχικά τόνισε την ανάγκη η νέα Β’ Τοπική Διεύθυνση Γιαννιτσών να αποκτήσει το συντομότερο δυνατό αρμοδιότητα απονομής συντάξεων, ώστε να καταμεριστεί ο όγκος των αιτήσεων μεταξύ Έδεσσας και Γιαννιτσών, με στόχο την ταχύτερη περάτωση της διαδικασίας.

2. Επεσήμανε εκ νέου την αξία του σημερινού Τοπικού Υποκαταστήματος στην Αριδαία και ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να παραμείνει, ως έχει στη σημερινή μορφή του, σε λειτουργία. Η υποβάθμισή του, βάσει του οργανογράμματος της προηγούμενης διοίκησης (ΦΕΚ Α’ 8/23-01-2019) σε Αποκεντρωμένο Τμήμα της νέας Α’ Τοπικής Διεύθυνσης Έδεσσας είναι άδικη και επιζήμια. Του εναντίον, θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να απορροφήσει και αρμοδιότητες του τ.ΟΓΑ, όπως ορθώς συνέβη στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.

3. Ζήτησε τη δημιουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και στα Γιαννιτσά, με στόχο αφενός τον καταμερισμό των αιτήσεων και την αποσυμφόρηση του ΚΕΠΑ Έδεσσας, αφετέρου την ευκολότερη πρόσβαση των συμπολιτών μας που διαμένουν στις περιοχές του Δήμου Πέλλας, του μεγαλύτερου πληθυσμιακά Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας.

Απαντώντας στο Βουλευτή, ο κ. Χάλαρης έδειξε να αντιλαμβάνεται τα ζητήματα, καθώς και τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα της Πέλλας, και τον διαβεβαίωσε ότι η αποκέντρωση των υπηρεσιών του Φορέα αποτελεί το αμέσως επόμενο βήμα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των πρώην φορέων, διαδικασία που φαίνεται να έχει καθυστερήσει και λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου