Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Διονύσης Σταμενίτης : Και το 2021 η χρηματοδότηση του ΈΛΓΑ από τον Κρατικό ΠροϋπολογισμόΣε συνέχεια της συνάντησης μας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την προηγούμενη εβδομάδα και στα πλαίσια της κοινής μας πρωτοβουλίας για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τον ΕΛΓΑ και τον κανονισμό του, μαζί με τους συναδέλφους Βουλευτές, Ημαθίας κ. Τσαβδαρίδη, Κοζάνης κ. Αμανατίδη και Καρδίτσας κ. Κωτσό πραγματοποιήσαμε το απόγευμα της Δευτέρας 21.09.2020 τηλεδιάσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη.
▶️ Αντικείμενό της ήταν η συνέχιση της χρηματοδότησης του ΕΛΓΑ μέχρι ποσοστό 20% επί των αναμενόμενων εσόδων του, βάσει του ν. 3877/2010, όπως πολύ επιτυχημένα και έγκαιρα έγινε για τις ζημίες του 2019 σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη Μάκη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ.
✅ Για το έτος 2021, η καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες, για ζημίες που περιλαμβάνονται στις ανταποδοτικές καλύψεις του ΕΛΓΑ, θα αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο ήτοι άμεσα και στο σύνολό τους εγκαθιστώντας σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των αγροτών και του ΕΛΓΑ και κυρίως με την Πολιτεία.
✅ Θα διερευνηθεί σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα μίας πάγιας και δίκαιης χρηματοδότησης του ΕΛΓΑ για τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται το συντομότερο στις υποχρεώσεις του.
Ολόκληρο το δελτίο τύπου: https://stamenitis.gr/sunanthsh-me-skylakaki-elga/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου