Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση Σταμενίτη – Ζαχαράκη Επι τάπητος τα εκπαιδευτικά θέματα του Νομού Πέλλας

 



Στα πλαίσια της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και των τελευταίων εξελίξεων, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σοφία Ζαχαράκη, με σκοπό να της εκθέσει ζητήματα και εκκρεμότητες των σχολικών μονάδων του Νομού Πέλλας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Σταμενίτης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει

την κ. Ζαχαράκη για τα προβλήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού Πέλλας, μεταφέροντας παράλληλα και την ικανοποίηση που υπάρχει στους εκπαιδευτικούς κύκλους τόσο για τις προσλήψεις των αναπληρωτών όσο και για την ταχύτητα με την οποία αυτές πραγματοποιήθηκαν, κατά γενική ομολογία.

Ο Βουλευτής παρουσίασε αναλυτικά στην Υφυπουργό τα κενά που εντοπίζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια για το Νομό Πέλλας, ζητώντας από την κ. Ζαχαράκη η κάλυψη να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Εκτίμηση της Υφυπουργού, όπως πληροφόρησε τον κ. Σταμενίτη, είναι ότι η διαδικασία του δεύτερου κύκλου των αναπληρωτών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και το μεγαλύτερο μέρος των κενών θα έχει καλυφθεί.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη δυνατότητα να γίνεται χωρισμός τμημάτων με λιγότερους μαθητές, όπου υπάρχει διαθεσιμότητα δασκάλων – καθηγητών και αιθουσών. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι ένα ζήτημα που συνεχώς θα εξετάζεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ανάλογα με τα δεδομένα που θα προκύπτουν από την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως ήταν φυσικό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ζήτημα που απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες την εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού Πέλλας και αφορά στην αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς κατά 3 ημέρες, με τον κ. Σταμενίτη να ενημερώνει την κ. Ζαχαράκη ότι η παράταση που δόθηκε ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή προκειμένου, πριν ανοίξουν τα σχολεία στην περιοχή, να έχει διαπιστωθεί το εύρος της εξάπλωσης του ιού.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το ζήτημα του αποχαρακτηρισμού των σχολικών μονάδων του Νομού Πέλλας, ως δυσπρόσιτων, από την προηγούμενη κυβέρνηση και τα προβλήματα που αυτή δημιούργησε, ζήτημα το οποίο ο κ.

Σταμενίτης το είχε θέσει και με κοινοβουλευτική του ερώτηση τον Ιανουάριο. Για το εν λόγω ζήτημα η Υφυπουργός σημείωσε ότι ο προγραμματισμός του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι ο εξορθολογισμός και επανακαθορισμός του πλαισίου χαρακτηρισμού των περιοχών ως δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων, λαμβάνοντας υπόψιν τις πραγματικές ανάγκες και δυσκολίες σύνδεσης ή μετακίνησης, όπου αυτές εντοπίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου