Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

     ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΕΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

·        ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

 Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή και από κοντά το μεγάλο πρόβλημα με την επικίνδυνη διασπορά του κορονοϊού στον Νομό μας, τα κρούσματα που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, και τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα που όφειλε να πάρει – όπως και πήρε – η Κυβέρνηση.

Δήμαρχοι πήραν την απόφαση για προσωρινή τριήμερη αναστολή

λειτουργίας των σχολείων και ενημέρωσαν τον πρώην Υπουργό, ο οποίος περέσχε την στήριξή του στην απόφασή τους, με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικού προσωπικού και, γενικότερα, του κοινωνικού συνόλου.

Η απόφαση των Δημάρχων προκάλεσε παρέμβαση των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας, με συνέπεια να προκληθεί σύγχυση αρμοδιοτήτων για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης, και χθες βράδυ σε επικοινωνία τους με τον πρώην Υπουργό τον ενημέρωσαν για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο Γιώργος Καρασμάνης τους διαβεβαίωσε ότι την πολιτική σε ένα τέτοιο μείζον θέμα την καθορίζει η Κυβέρνηση δια των αρμόδιων Υπουργών και αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών και ουδείς υπηρεσιακός παράγων.

Ευθύς αμέσως, ο Γιώργος Καρασμάνης επικοινώνησε με την Υφυπουργό Παιδείς Σοφία Ζαχαράκη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο, τους μετέφερε το πρόβλημα που προέκυψε, και τους ζήτησε να γίνει σεβαστή η απόφαση των Δημάρχων που άλλωστε εκφράζει και την μεγάλη πλειοψηφία της Κοινής Γνώμης στον Νομό.

Τόσο η Υφυπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας κατανόησαν απόλυτα το πρόβλημα όπως και την εύλογη ανησυχία του κόσμου, και ζήτησαν να υπάρξει ¨λίγη υπομονή μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι¨ που θα συνεδρίαζε η αρμόδια Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας για την οριστική απόφαση. Για όλες αυτές τις ενέργειές του, ο πρώην Υπουργός ήταν σε συνεχή επαφή με τους Δημάρχους, ενημερώνοντάς τους για τις συζητήσεις που έχουν γίνει, τονίζοντας τους ότι δεν πρέπει να ανησυχούν και ότι θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

Σήμερα Κυριακή το πρωί, ο Γιώργος Καρασμάνης ενημέρωσε και τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Το μεσημέρι η κ. Κεραμέως πληροφόρησε τον πρώην Υπουργό η προαναφερθεία Επιτροπή, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων της Πέλλας. Να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός είχε ήδη ενημερωθεί για την απόφαση της Επιτροπής  και το είχε αναφέρει στη συνέντευξή του στην Έκθεση.

Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολουθεί καθημερινά και στενά τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων και σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, με πρώτους τους πληττόμενους παραγωγούς κηπευτικών προϊόντων που προμηθεύουν τις λαχαναγορές, και τους παραγωγούς – πωλητές λαϊκών αγορών, αλλά και του εμπόρους άλλων προϊόντων. Τους διαβεβαιώνει δε ότι θα υπάρξουν στοχευμένες αποζημιώσεις για τις ζημιές τους από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Τονίζει ακόμη ότι, εκείνο που προέχει είναι το υπέρτατο αγαθό της υγείας με την υγειονομική  θωράκιση του κοινωνικού συνόλου. Και να σταθούμε, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί υπεύθυνα, με σχολαστική τήρηση των μέτρων απέναντι σ’ αυτόν τον εφιάλτη.     

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου