Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Κοινωνία σε Κίνηση Γιάννης Τσεκπεντζής : ..η καθυστέρηση της έναρξης της σχολικής περιόδου μοιάζει επιβεβλημένη..

 

Η Κοινωνία σε Κίνηση παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις σχετικά με την έξαρση της πανδημίας στην Έδεσσα και στον Νομό Πέλλας. Εξελίξεις που πέρα από τον προφανή κίνδυνο που ενέχουν για την δημόσια υγεία, έχουν αρχίσει να πλήττουν άμεσα την καθημερινότητά μας, την οικονομία και την παιδεία της περιοχής μας.

Καταρχήν, θεωρούμε ότι είναι ηθική και θεσμική υποχρέωση των αρμοδίων τοπικών φορέων να διερευνήσουν και να αναδείξουν, με κάθε δυνατό τρόπο και σε κάθε κατεύθυνση, τυχόν ύπαρξη ευθυνών που οδήγησαν τον Νομό Πέλλας στην πρώτη θέση των επιβαρυμένων με covid-19 περιοχών της Ελλάδας. Καλούμε τον Δήμο Έδεσσας και την Αντιπεριφέρεια Πέλλας να ξεκινήσουν και να πρωτοστατήσουν σε αυτήν την προσπάθεια.
Επιπλέον, μας προκαλεί τεράστιο προβληματισμό το απίστευτο αλαλούμ σχετικά με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων του Νομού Πέλλας, μια μόλις μέρα πριν την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ίσως δεν έγινε κατανοητό ότι ο κίνδυνος της πανδημίας δεν είναι ένας απλός παγετός ή μια τοπική πλημμύρα, αλλά αφορά ολόκληρη την χώρα. Καλούμε τον Δήμαρχο Έδεσσας να μην κάνει πειραματισμούς με την υγεία και την εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών του Δήμου Έδεσσας και των οικογενειών τους την δύσκολη αυτή περίοδο. Οι όποιες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής που αφορούν την διαχείριση του covid-19 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωμένη επιστημονική τεκμηρίωση, και να λαμβάνονται σε απόλυτη συνεννόηση με το κεντρικό κράτος και τις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές.
Έπειτα από τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν στο νομό μας, μπορεί η καθυστέρηση της έναρξης της σχολικής περιόδου να μοιάζει επιβεβλημένη, αυτό όμως δεν δικαιολογεί επιπόλαιες ενέργειες οι οποίες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εντείνουν τις αγωνίες των γονέων και των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου