Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Νίκο Αγγελίδη

 

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Νίκο Αγγελίδη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, την Τρίτη 1Σεπτεμβρίου 2020.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν: η Αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Γιακαμόζη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Μέγας κι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρος Αντωνιάδης.

Ήταν η πρώτη επίσημη συνάντησή τους μετά την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του κ. Αγγελίδη ως Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας

Εκπαίδευσης Πέλλας.

Μετά το καλωσόρισμα και τα συγχαρητήρια της Δημάρχου και των συνεργατών της προς τον κ. Διευθυντή ο οποίος ευχαρίστησε από πλευράς του, ακολούθησε συζήτηση για τα εκπαιδευτικά θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα των δύο φορέων.

Η συνεργασία του Δήμου Σκύδρας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας για την καλύτερη προετοιμασία των σχολικών μονάδων ήταν αρχικά το θέμα που συζητήθηκε διεξοδικά ώστε όλα να είναι έτοιμα στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινάει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Η συζήτηση μάλιστα επικεντρώθηκε στην έγκαιρη προμήθεια, παράδοση και παροχή των υγειονομικών μέσων και στην τήρηση των μέτρων ασφάλειας και προστασίας από τη διάδοση και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και μάλιστα στην εκπαίδευση και στην προσαρμογή των παιδιών για την ορθή χρήση της μάσκας.

Στη συνέχεια η Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε ειδικότερα ζητήματα, όπως είναι η περίπτωση της ανέγερσης του νέου κτηρίου του νηπιαγωγείου Πετριάς καθώς η αναγκαιότητα κατασκευής 4ου νηπιαγωγείου στη Σκύδρα.

Ακολούθως η Δήμαρχος υπογράμμισε ότι με το νηπιαγωγείο Πετριάς σχετίζεται και το ζήτημα που έχουν θέσει γονείς από το Πλεύρωμα των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο εν λόγω νηπιαγωγείο. Οι γονείς, λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών που φοιτούν στο νηπιαγωγείο Πετριάς, ζητούν για τα παιδιά τους την επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου στο Πλεύρωμα ή διαφορετικά τη μεταφορά τους συο νηπιαγωγείο Λουτροχωρίου. Η

Δήμαρχος σημείωσε ότι είναι δίκαιο το αίτημα των γονιών και θα πρέπει ικανοποιηθεί, είτε με την επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου στο Πλεύρωμα είτε με την εξέταση της λύσης μετακίνησης των παιδιών στο νηπιαγωγείο Λουτροχωρίου, εφόσον φυσικά τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις και γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις. Με την πρόταση για το Λουτροχώρι πετυχαίνεται τόσο η αποσυμφόρηση του νηπιαγωγείου Πετριάς όσο και η ενίσχυση του νηπιαγωγείου Λουτροχωρίου.

Η Δήμαρχος έθεσε επίσης και το ζήτημα της λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Μαυροβούνι. Επειδή όμως το παλιό Δημοτικό Σχολείο Μαυροβουνίου κρίνεται ακατάλληλο, διότι βρίσκεται πάνω στην εθνική οδό, υπάρχει πρόταση από τη Δήμαρχο να εξεταστεί αρχικά η στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Στην παρούσα φάση κρίθηκε σκόπιμο να γίνει μια πρώτη ενημέρωση από τη Δήμαρχο προς τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και στη συνέχεια να τεθούν τα ζητήματα αναλυτικότερα και μ΄όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης η Δήμαρχος διαβεβαίωσε τον κ. Αγγελίδη ότι θα υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ τους και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Στόχος μας, τόνισε η Δήμαρχος Σκύδρας, είναι η διαρκής συνεργασία για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν ώστε το εκπαιδευτικό έργο να υλοποιείται απρόσκοπτα κι όχι μόνον αυτό αλλά να βελτιώνεται συνεχώς και ν΄αναδεικνύονται οι δυνατότητες και οι επιτυχίες της εκπαιδευτικής μας κοινότητας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου