Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Φωτιά στο Δημοτικό Σχολείο Προμάχων. Κατέκαψε ολοσχερώς την σκεπή.

 

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στην κεντρική σκεπή του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων κατά τη 1.00 το μεσημέρι της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου, την οποία και κατέκαψε ολοσχερώς.
Στην περιοχή κατέφθασε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα οχήματα και χάρη στον επαγγελματισμό και την αυτοθυσία των στελεχών της, περιορίστηκε και αποφεύχθηκε η εξάπλωσή της.
Στο σημείο ΄βρέθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας με πολλά στελέχη του Δημοτικού συμβουλίου, διακρίναμε την Πολυξένη Νάνου, τον Δημήτρη Βέσκο, τον Γιάννη Σέλκο, τον Γιάννη Κετικίδη, τον Δημήτρη Γιάντση, ο Διευθυντής του σχολείου Χρήστος Γρηγοριάδης, ο οποίος μάλιστα βρίσκονταν μέσα στο σχολείο όταν ξέσπασε η φωτιά, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.
Αξιοσημείωτη και η παρουσία πολλών κατοίκων, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν και να συνδράμουν στις προσπάθειες των πυροσβεστών, επικουρικά και προσφέροντάς τους νερά και χυμούς.
Τελικά η φωτιά κατασβέστηκε πλήρως μετά από μιάμιση περίπου ώρα και οι έρευνες πλέον στρέφονται, στα αίτια που την προκάλεσαν. Αποτελεί πάντως απορία το γεγονός ότι η φωτιά είχε τρεις εστίες.
Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας, ώστε να υπάρξουν σκέψεις να κατοικηθεί και πάλι το κτίριο, αν και φαινομενικά δεν προκλήθηκαν ζημιές στις αίθουσες.

                                                      Βίντεο 1

                                                       Βίντεο 2



promahi-nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου