Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΟΚ 2 - 1 ΜΠΕΝΦΙΚΑ !!!


 Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει την Μπενφίκα με 2-1 και να προκριθεί στους ομίλους Champions League!

 .Μόλις ενα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα ,η Μπενφίκα κατάφερε να μειώσει σε 2-1 ,όμως πλέον το ματσ είχε κριθεί .

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε έναν από τους μεγαλύτερους άθλους της

ιστορίας του επικρατώντας με 2-1 της πανίσχυρης Μπενφίκα στην Τούμπα και πλέον βρίσκεται στα Play Off του Champions League! Ο Δικέφαλος πέρασε δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο από τους Πορτογάλους, αλλά στο δεύτερο 45λεπτο φάνηκε αντάξιος των περιστάσεων και με γκολ των Γιαννούλη και Ζϊβκοβιτς πήρε την ιστορική πρόκριση.

Με τον Κρέσπο ως δεξί μπακ, όπως αναμενόταν, παρέταξε την ομάδα του ο Αμπέλ Φερέιρα, πάντα σε σχηματισμό 3-4-2-1. Ο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Βαρέλα, Ίνγκασον και Μιχαηλίδης η τριάδα των στόπερ, Γιαννούλης και Κρέσπο στα δυο άκρα, οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί στα χαφ, και οι Πέλκας-Τζόλης κινούνταν πίσω από τον φουνταριστό Άκπομ. Από την πλευρά του, ο Ζόρζε Ζεσούς προτίμησε τον Πεντρίνιο αντί του Ράφα Σίλβα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, στο 4-3-3, με τους Σεφέροβιτς και Πεντρίνιο να τον πλαισιώνουν.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να εκμεταλλεύτει λίγο από τη φόρα της έδρας. Στο 4′, ο Τζόλης έβγαλε μια επικίνδυνη συρτή σέντρα αλλά Άκπομ και Πέλκας δεν μπόρεσαν να την σπρώξουν στα δίχτυα. Με το πέρασμα της ώρας, η Μπενφίκα ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο του ματς, είχε καθολική κατοχή της μπάλας (28%-72% στο πρώτο μέρος), αλλά και καλή κυκλοφορία.

Ο Δικέφαλος περίμενε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο του, έχοντας και τους 11 παίκτες του πίσω από την μπάλα. Στόχος τους ήταν και οι αντεπιθέσεις, αλλά ήταν λίγες οι φορές που το κατάφεραν παίρνοντας την μπάλα στα πόδια τους.

Οι Πορτογάλοι πίεσαν σε όλο το γήπεδο, έβγαλαν ποιότητα, συνοχή και συνεργασίες, χωρίς όμως να βγάλουν κάποια κλασική ευκαιρία. Η πιο σημαντική ήρθε από στημένη φάση στο 30′. Ο Πίτσι εκτέλεσε το φάουλ, ο Ζϊβκοβιτς βρήκε λίγο την μπάλα η οποία προσέκρουσε στο δεξί του κάθετο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Κατά τα άλλα, κάποια σουτ που αντέδρασε και πάλι σωστά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν οι περιπτώσεις που απείλησαν οι φιλοξενούμενοι. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0, έστω κι αν φάνηκε σχεδόν σε όλο το 45λεπτο η διαφορά ποιότητας των ομάδων.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος προσπαθώντας να… ανησυχήσουν λίγο τον αντίπαλό τους. Μάλιστα, απείλησαν 2-3 φορές στα πρώτα δέκα λεπτά, στο 51′ με τον Τζόλη αλλά και στο 54′ με τριπλή ευκαιρία που δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Η μεγάλη φάση πάντως ήρθε από την Μπενφίκα στο 57′, αλλά ο Ζίβκοβιτς απέρουσε σε τετ α τετ του Έβερτον.

Στο 63′ ήρθε το γκολ για τον ΠΑΟΚ! Ο Γιαννούλης έκανε φοβερή κούρσα από αριστερά, έκανε τον συνδυασμό με τον Άκπομ και με πλασέ έγραψε το 1-0. Το γκολ έφερε και αλλαγές, με τους Α. Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι να περνούν στις θέσεις των Πέλκα και Άκπομ, ενώ για την Μπενφίκα μπήκαν στο ματς οι Νούνιες και Βινίσιους.

Πριν ακόμα συνέλθουν οι Πορτογάλοι δέχθηκαν και δεύτερο χτύπημα στο 75′! Ο Ζίβκοβιτς μπήκε φρέσκος στο ματς και με ωραία ενέργεια και σουτ έκανε το 2-0! Στο 80′, απέκρουσε εξ επαφής σουτ του Γκριμάλντο, την ώρα πάντως που ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να ισορροπήσει το παιχνίδι και να το φέρει στα μέτρα του. Το μόνο που κατάφερε η Μπενφίκα ήταν να μειώσει στο 94′ με κεφαλιά του Σίλβα σε 2-1 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ με τον ΠΑΟΚΚ να πανηγυρίζει μια τεράστια πρόκριση!

Γκολ: ΒΕΡΝΤΟΓΚΕΝ 63′ (ΑΥΤΟΓΚΟΛ ), Α. Ζίβκοβιτς 75′ (σουτ) / Σίλβα 94′ (κεφαλιά)
Δοκάρι: Πίτσι 33′ (απευθείας φάουλ)
Κίτρινες: Πέλκας 1′, Βαρέλα 28′, Μιχαηλίδης 45′, Σβαμπ 79′ / Αλμέιδα 44′
Κόκκινη: –
ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Γιαννούλης, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (Εσίτι 80′), Πέλκας (Α. Ζίβκοβιτς 66′), Άκπομ (Σφιντέρσκι 70′).
Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Βερτόνχεν, Ντίας, Αλμέιδα, Τάαραμπτ (Ράφα Σίλβα 76′), Βάιγκλ, Πίτσι, Έβερτον, Πεντρίνιο (Νούνιες 66′), Σεφέροβιτς (Βινίσιους 73′).
Διαιτητής: Μπριχ (Γερμανία)
Βοηθοί: Μπορς (Γερμανία), Λουπ (Γερμανία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου