Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Τη μείωση των ενσήμων για επίδομα ανεργίας και στους εποχικά εργαζόμενους, εκτός Τουρισμού, ζητά ο Σταμενίτης

 

Σε επικοινωνία του με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Στρατινάκη και το Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Πετραλιά, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης ζήτησε την εξέταση του ζητήματος της μείωσης των απαιτούμενων ενσήμων για επίδομα ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους και εκτός του τομέα του Τουρισμού.

Ο Βουλευτής τονίζει σε επιστολή του ότι λόγω της λήψης των περιοριστικών μέτρων προστασίας, επιχειρήσεις, που απασχολούν εποχικούς εργαζόμενους

, οδηγούνται στην αναστολή της λειτουργίας τους. Το ζήτημα που προκύπτει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι οι εργαζόμενοι χάνουν ημερομίσθια, είτε γιατί η επιχείρηση που εργάζονται αναστέλλει τη λειτουργία της είτε γιατί οι ίδιοι οδηγούνται σε καραντίνα 14 ημέρων λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο εργαζόμενος να μην καταφέρει να συμπληρώσει τα ένσημα που απαιτούνται ώστε μετά το πέρας της σεζόν να επιδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Στα πλαίσια αυτά ο Βουλευτής ζήτησε τη διερεύνηση του ζητήματος, τονίζοντας ότι στα πλαίσια της διαρκούς αντιμετώπισης των συνεπειών που προκαλεί η εξάπλωση της νόσου COVID-19, κρίνεται απαραίτητο να εξεταστεί ο τρόπος κάλυψης της απώλειας των ενσήμων για τους εργάτες.

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Σταμενίτης αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όπως συνέβη στον τομέα του τουρισμού, να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε πολλοί συμπολίτες μας να μην οδηγηθούν σε οικονομική εξαθλίωση.

Παράλληλα, σήμερα ο Βουλευτής κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Πέλλας, σχετική με το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου