Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Στην ΚτΥπ ΑΕ ο Λάκης Βασιλειάδης για τις υλικοτεχνικές ανάγκες των σχολείων της Πέλλας, το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Γιαννιτσών, το Νηπιαγωγείο Προμάχων και το νέο Δημοτικό Σχολείο Γαλατάδων

 

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της εταιρείας του Δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» όπου και συνομίλησε με τον Πρόεδρο κ. Τ. Κατσίπο για σειρά θεμάτων που απασχολούν την Πέλλα.

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής παρουσίασε τις υλικοτεχνικές ανάγκες αρκετών σχολικών μονάδων της Πέλλας. Ο κ. Κατσίπος τον ενημέρωσε ότι, παρά και τις δυσμενείς συνθήκες που έχει

δημιουργήσει η πανδημία, η κατάσταση στις σχολικές μονάδες της χώρας είναι μετά από αρκετά χρόνια σε ικανοποιητικά επίπεδα. Αναφορικά με τις μονάδες της Πέλλας, τον διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα δοθεί εξοπλισμός σε αρκετά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας και μεγάλο μέρος των αιτημάτων θα έχουν καλυφθεί. Έγινε μάλιστα αναφορά στο αίτημα του Γυμνασίου Σκύδρας για 2 λυόμενα γραφεία, το οποίο με απόφαση της εταιρείας έγινε αποδεκτό και σύντομα θα ολοκληρωθεί η παραλαβή τους.

Ο Λάκης Βασιλειάδης αναφέρθηκε στη συνέχεια στην πορεία της κατασκευής του νέου Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Γιαννιτσών. Όπως προκύπτει, ο μέχρι τώρα σχεδιασμός είναι να ενταχθεί το έργο στο 2ο από τα δύο μεγάλα έργα κατασκευής 35 σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία, με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Αναφορικά με την κατασκευή Νηπιαγωγείου στους Προμάχους, ο κ. Κατσίπος ενημέρωσε το Βουλευτή ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα ολοκληρωθεί η μελέτη και θα εκδοθούν τα τεύχη δημοπράτησης για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Ο Λάκης Βασιλειάδης έχει πρωτοβουλίες, σε επαφή με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου στο 100% και να προχωρήσει στην τελική φάση της υλοποίησης.

Τέλος, ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στο πολύπαθο έργο της ανέγερσης νέου Δημοτικού Σχολείου στους Γαλατάδες Πέλλας. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα ώστε να παρακαμφθούν τα εμπόδια που στο παρελθόν έβαλαν φρένο στην κατασκευή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου