Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Διονύσης Σταμενίτης : Δρομολογούνται λύσεις για Λουδία, Άνω Γραμματικό, αμφισβητούμενα οικόπεδα και συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ

🟦
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο.
▶️ Για το θέμα των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών στο Λουδία, θα υπάρξει ρύθμιση βάσει της οποίας ο Λουδίας, όπως και άλλα ποτάμια σε όλη την Ελλάδα, θα ονομαστούν ως πλεύσιμα με σκοπό να υπάγονται στις ρυθμίσεις που ισχύουν για τα πλεύσιμα ποτάμια του Ν. 2971/2001 «Αιγιαλός και Παραλία». Σε συνέχεια αυτής της ρύθμισης η υπόθεση θα διαβιβαστεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο θα ρυθμίσει το θέμα της χάραξης των ορίων των ποταμών. Με την προτεινόμενη λύση, θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων από το Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών.
▶️ Αναφορικά με τα θέματα που αφορούν ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως του Άνω Γραμματικού και των οικοπέδων στις περιοχές Αγίου Μάρκου, Καραμάν και Ντερέ στην πόλης της Έδεσσας και Καψάλη και Φιλιππάκου στην πόλη των Γιαννιτσών, που αμφισβητούνται από την Κτηματική Υπηρεσία, ο Υφυπουργός Οικονομικών με ενημέρωσε ότι έρχεται συνολικό νομοσχέδιο που θα δίνει λύση και το οποίο έχει καθυστερήσει λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού και της αλλαγής του σχεδιασμού του νομοθετικού έργου.
▶️ Σχετικά με τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ στις ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις, ο Υφυπουργός σημείωσε ότι η πρόθεση του Υπουργείου είναι να επανέλθει η διάταξη που είχε εισάγει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2014 και η οποία τακτοποιεί το ζήτημα και αποκαθιστά μια μεγάλη αδικία.
Ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου