Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Δήλωση – απάντηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Σκύδρας σε δημοσίευμα για τους κάδους απορριμμάτων

ς Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκύδρας νιώθω την υποχρέωση ν΄ απαντήσω σε δημοσίευμα Προέδρου Κοινότητας του Δήμου Σκύδρας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2019 που βρίσκομαι στη θέση αυτή ενισχυθήκαμε σαν Υπηρεσία με προμήθεια κάδων απορριμμάτων κι ανακύκλωσης ύψους 24.000€ λόγω επειγουσών αναγκών. Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών τοποθετήθηκε για την αντικατάσταση σπασμένων κάδων στην πόλη της Σκύδρας και μικρός αριθμός κάδων σε διάφορες Κοινότητες, βάσει επιτακτικών αναγκών. Επειδή γνωρίζουμε ότι παρά το μεγάλο αριθμό κάδων που έχουν τοποθετηθεί τα τελευταία χρόνια

, πολλές Κοινότητες χρήζουν ενίσχυσης, για το λόγο αυτό μ΄ εντολή της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου προβαίνουμε σε διαγωνισμό προμήθειας μεγάλου αριθμού κάδων για την ενίσχυση όλων των Κοινοτήτων του Δήμου μας.

Όσον αφορά την ανάρτηση που με μεγάλη μου απογοήτευση διάβασα κι απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο ο οποίος τη συνέταξε θα ήθελα να τον ενημερώσω ότι πέρα από το υπαρκτό πρόβλημα, (ασχέτως αν το έτος 2019 ενισχύθηκε με περίπου 35 μεγάλους κάδους), τ΄ οποίο θα μπορούσε να λυθεί σ΄ άλλο επίπεδο, δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να έχει το παραμικρό παράπονο καθώς πάντα η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου ήταν εκεί όταν τη χρειάστηκε, πράττοντας τ΄ απαιτούμενα, όπως κοπή χόρτων, κοπή δέντρων και γενικά καθαρισμούς.

Τελειώνοντας θα πρέπει κάποιος να του επιστήσει την προσοχή στο πώς τοποθετούνται δημόσια χαρακτηρίζοντας πρόσωπα, όπως και τον τρόπο πώς να διαχωρίζει τα καθήκοντα του ως Προέδρου από αυτά του Αντιδημάρχου. Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος θέλω περισσότερο από τον Πρόεδρο την επίλυση όλων των θεμάτων αρμοδιότητας μου, όμως πάντα αυτό δεν είναι εφικτό, ανά πάσα στιγμή, λόγω έλλειψης πόρων και προσωπικού.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος

και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σκύδρας

Κωνσταντίνος Τερζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου