Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Διονύσης Σταμενίτης : Οι πολίτες του Νομού Πέλλας δικαιούνται να ξέρουν την αλήθεια για το οδικό δίκτυο "Θεσσαλονίκη - Γιαννιτσά - Έδεσσα"Το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα έχει κάνει βήματα μπροστά και κάποιοι ενοχλούνται.
Μέσα σε ένα χρόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες:
✅ Χαρακτήρισε το δρόμο Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα, ως έργο εθνικής σημασίας.
✅ Το ενέταξε στον κατάλογο των έργων, για τα οποία θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 7Α του Κώδικα Απαλλοτριώσεων Ακινήτων (ΦΕΚ Δ’/215/01.05.2020).
✅ Προχώρησε στην υπογραφή των 3 συμβάσεων (κόστους 139.000 έκαστη) με την ανάδοχη εταιρεία εκπόνησης της μελέτης, για το οδικό τμήμα «Μαυροβούνι – Έδεσσα».
✅ Ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη ενημερώσει ότι θα συντάξει μελέτη κόστους οφέλους προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα.
▶️ Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε η βούληση της σημερινής κυβέρνησης, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι το έργο να χρηματοδοτηθεί είτε από εθνικούς πόρους είτε να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση μου για το οδικό δίκτυο: https://stamenitis.gr/odiko-diktio/
Διονύσης Σταμενίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου