Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Πρωτοβουλίες για χρηματοδότηση των Δήμων Πέλλας, Έδεσσας και Αλμωπίας από το Διονύση Σταμενίτη

 

Επαφές και παρεμβάσεις σε Υπουργείο Υποδομών και Υπουργείο Ανάπτυξης.

Σε σειρά επαφών έχει προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να επιτευχθεί έκτακτη χρηματοδότηση στους Δήμους Πέλλας και Αλμωπίας ενώ το προηγούμενο διάστημα ο Βουλευτής πραγματοποίησε παρέμβαση για τη συμπληρωματική επέκταση της χρηματοδότησης του Δήμου Έδεσσας που αφορά την κατασκευή των υπόλοιπων υποδομών του νέου γηπέδου της Έδεσσας.

Συγκεκριμένα

, σε συνεργασία με τους Δήμους Πέλλας και Αλμωπίας, ο Βουλευτής προχώρησε στην κατάθεση αιτημάτων προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον Υπουργό κ. Καραμανλή, τονίζοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσης των Δήμων τόσο για την κάλυψη αναγκών όπως η αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων τον περασμένο μήνα αλλά και η αποκατάσταση υποδομών που χρήζουν επισκευής λόγω παλαιότητας.

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Σταμενίτης, σε συνέχεια των επαφών με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και της συνεργασίας με το Δήμο Έδεσσας ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης επικοινώνησε με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων κ. Σκάλκο από τον οποίο ενημερώθηκε ότι εγκρίθηκε η συμπληρωματική χρηματοδότηση 400.000 ευρώ και δίνεται άμεσα στο Δήμο Έδεσσας. Η χρηματοδότηση αφορά κατασκευές εγκαταστάσεων των υπόλοιπων υποδομών του υπό κατασκευή γηπέδου. Παράλληλα, συζητήθηκε και η επιπρόσθετη χρηματοδότηση, με το Γενικό να ενημερώνει το Βουλευτή ότι στο νέο ΠΔΕ του 2021 θα υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση, το ύψος της οποίας δεν έχει καθοριστεί ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου