Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ, Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ… ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

 


Συνάδελφοι

Το δικαστήριο δεν πρωτοτύπησε… με την Αγωγή Πατούλη κατά της Ομοσπονδίας (ΟΣΥΑΠΕ).  Έκρινε ΠΑΡΑΝΟΜΗ την απεργιακή κινητοποίηση (όχι και καταχρηστική) με την Αποχή των Εποπτών Δημόσιας Υγείας (ΕΔΥ) από την εξωτερική εργασία.

Με προσχηματικά επιχειρήματα

στη γραμμή περιστολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων υιοθέτησε εκτός των άλλων ένα αντιδραστικό – αντεργατικό σκεπτικό αναφέροντας ότι η απεργιακή κινητοποίηση «αναμένεται να επιδράσει δυσμενώς στην δημόσια υγεία και κατ’ επέκταση να βλάψει το κοινωνικό σύνολο, η ωφέλεια δε των απεργών από την ικανοποίηση των προβαλλόμενων αιτημάτων είναι προφανώς δυσανάλογη με την ανεπανόρθωτη ζημία που αναμένεται να προκληθεί στο κοινωνικό σύνολο από την πραγματοποίησή της»!!!

Θέλουν να φιμώσουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να βάλουν σε αναστολή τους αγώνες, προβάλλοντας σήμερα τους κινδύνους του covid-19, αύριο κάποιους άλλους…

Μας θέλουν φιμωμένους και  σκυφτούς….

Όμως όση σκόνη κι αν σηκώνουν με τις διώξεις, την καταστολή και τον αυταρχισμό δεν μπορούν να κρύψουν τα προβλήματα. Αυτά παραμένουν εδώ… 

Ζητήσαμε να δώσουν στους ΕΔΥ τα μέσα να κάνουν την δουλειά τους.

Και η μεν Περιφερειακή Αρχή μας έστειλε στα δικαστήρια, αντί να λύσει τα προβλήματα, η δε «τυφλή» δικαιοσύνη έστειλε για άλλη μια φορά στο «απόσπασμα» το απεργιακό δικαίωμα.

Παρόλα αυτά ο αγώνας μας δικαιώθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφού σύσσωμοι οι ΕΔΥ «σήκωσαν" κεφάλι. Μαζί με το Δ.Σ. αναδείξανε τα αιτήματά τους, τα βροντοφωνάξανε, δείξανε τις λύσεις.

Η αποφασιστικότητα και η ενότητα των εργαζομένων ΕΔΥ για να βάλουν ένα τέλος στην άθλια κατάσταση που βιώνουν, ένα τέλος στην ανοχή των προβλημάτων αποτελούν παρακαταθήκη για την συνέχεια. 

Τα συμπεράσματα πολλά, για όσους διαλαλούν για τα δίκαια αιτήματά μας, για όσους θέλουν να μας κλείνουν τα μάτια με δελτία τύπου συμπάθειας, για το χτύπημα και τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, την ποινικοποίηση των αγώνων, τα πολλαπλά εμπόδια, που βάζουν κυβερνήσεις και τα θεσμικά τους όργανα, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι στις συλλογικές διεκδικήσεις των εργαζομένων.

 Δεν κάνουμε πίσω από τις διεκδικήσεις μας. Ενώνουμε τη φωνή μας με άλλους κλάδους και  ειδικότητες συναδέλφων, που αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Απαιτούμε καθημερινά σε όλες τις υπηρεσίες τη διάθεση υπηρεσιακών αυτοκινήτων με οδηγό. Σταματάμε να είμαστε μόνιμοι χορηγοί της Περιφέρειας και του δημοσίου. Δεν διαθέτουμε τα ιδιωτικά μας ΙΧ στην υπηρεσία.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή οφείλουν να απαντήσουν πότε θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα.

Δίνουμε το αγωνιστικό μας παρόν με την μαζική μας συμμετοχή στο αυριανό (13-10-20) συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 6.30 μμ και στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη 15 Οκτώβρη και την απεργιακή συγκέντρωση, στις 10.00 πμ στα Προπύλαια.    

 Για το Δ.Σ.

                                     

 

 

       

                                                                    

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου