Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020

Μαζική εξόρμηση του ΚΚΕ στη Σκύδρα με τον βουλευτή Γιάννη Δελή ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γιάννης Δελής : Άμεσα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό σε   

                                χώρους δουλειάς, σχολεία, κλπ.

         Μαζική εξόρμηση στην κεντρική αγορά της Σκύδρας πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ.     

         Στην διάρκεια της εξόρμησης μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ για τα δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην κονσερβοποιία «Κρόνος» στην περιοχή της Σκύδρας

        Αναδείχτηκε η σημασία και η επιτακτική αναγκαιότητα ουσιαστικής υλοποίησης των προτάσεων του ΚΚΕ, για άμεσα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, σχολεία και άλλους χώρους συνάθροισης. Τώρα να γίνουν τα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους οικείους τους με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να διασφαλιστούν όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης. Αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν και ειδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε όσους χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα.

        Στο επίκεντρο, επίσης, βρέθηκε το ότι υπεύθυνη για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις μεγάλες επιχειρήσεις είναι η πολιτική εκείνη που βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από τη ζωή των εργαζομένων και που  η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα την στηρίζουν με «χέρια και πόδια».

          Καλούμε την κυβέρνηση, σημείωσε ο Γιάννης Δελής, «να υποχρεώσει όλους τους εργοδότες να εφαρμόσουν στους χώρους δουλειάς τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και να μεριμνήσει να υποβάλλονται όλοι οι άνθρωποι και οι εργαζόμενοι και στα σχολεία σε μαζικά δωρεάν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού».

          Καλούμε, κατέληξε, ο βουλευτής του ΚΚΕ, «τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους για τη δική τους τη ζωή και των παιδιών τους. Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά σ' αυτό τον αγώνα για την προστασία της υγείας».

 

Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου