Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Ο Ελληνικής καταγωγής επιστήμονας δημιούργησε το κοκτέιλ αντισωμάτων που πήρε ο Τραμπ

 

Ο Τζοτζ Γιανκόπουλος είναι ο επιστήμονας πίσω από το πειραματικό φάρμακο που χορηγήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ αφού διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας πίσω από την θεραπεία Τραμπ
Συνιδρυτής, πρόεδρος και επιστημονικός επικεφαλής της φαρμακευτικής Regeneron είναι ο Τζορτζ Γιανκόπουλος, διακεκριμένος επιστήμονας στον χώρο της βιοτεχνολογίας, ο οποίος, όπως μαρτυρεί το όνομά του, είναι ελληνικής καταγωγής.

Ο Τζορζτ Γιανκόπουλος μίλησε στην τηλεόραση του ABC λίγα λεπτά αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τη δόση που του χορηγήθηκε. Όπως είπε, κατά τις δοκιμές του φαρμάκου χρησιμοποιούν δύο δοσολογίας, ωστόσο οι γιατροί του Ντόναλντ Τραμπ επέλεξαν την υψηλή των 8 μιλιγκράμ.

Το πειραματικό κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων, το οποίο όπως φαίνεται επικοινώνησαν λανθασμένα από τον Λευκό Οίκο ως «πολυκλωνικών αντισωμάτων» (ο ίδιος ο Γιανκόπουλος διόρθωσε τη λέξη στην αμερικανική τηλεόραση) έχει ήδη δοκιμαστεί σε 275 ασθενείς αυτή την εβδομάδα.

Είναι ενδιαφέρον πως στα θετικά αποτελέσματα του σκευάσματος, σε αυτό το πρώιμο στάδιο, αναφέρθηκε το απόγευμα και ο επίκουρος καθηγητής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ζωντανή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου