Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ - Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

  Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις του έμπειρου προσωπικού του ΕΛΓΑ μέσω δικαστικών αποφάσεων.

Στις 21/9 δημοσιεύτηκε η τελευταία μιας σειράς δικαστικών αποφάσεων που έχουν οδηγήσει σε απόλυση 12 γεωπόνους – υπαλλήλους του  ΕΛΓΑ που εργάζονται επί χρόνια στον φορέα.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι παρέμεναν στη θέση τους, με βάση πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί εφέσεις από τις Διοικήσεις του ΕΛΓΑ.

Πρόκειται για πολύπειρο – εξειδικευμένο προσωπικό, με

πολυετή προϋπηρεσία στην εκτίμηση ζημιών,  που χάνει την εργασία του ενώ καλύπτει ανάγκες, σε έναν υποστελεχωμένο Οργανισμό, με συνεχώς αυξανόμενο όγκο εργασιών.

Είναι το λιγότερο προκλητικό, τη στιγμή που κάθε χρόνο καταγράφονται, λόγω έλλειψης προσωπικού, μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτίμηση των ζημιών και την αποζημίωση των αγροτών,  η διοίκηση του ΕΛΓΑ να προχωρά σε διαδικασίες απόλυσης εργαζομένων μέσω της δικαστικής οδού.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:

·      Να παραμείνουν στην εργασία τους οι γεωπόνοι εκτιμητές που οδηγούνται στην ανεργία ύστερα από την εκδίκαση των εφέσεων που καταθέτει η διοίκηση του ΕΛΓΑ.

·      Να ενισχυθεί ο φορέας με μόνιμο προσωπικό, ώστε να εξασφαλίζεται η αμεσότερη καταγραφή  ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων.

 

Οι βουλευτές

Μανωλάκου Διαμάντω

Κατσώτης Χρήστος

Λαμπρούλης Γιώργος

Στολτίδης Λεωνίδας

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου