Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Έναρξη υλοποίησης του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου στέγασης του Δημοτικού Σχολείου Σεβαστειανών του Δήμου Σκύδρας»

Με ένα νέο έργο στα Σεβαστειανά συνεχίζονται οι βελτιώσεις των υποδομών των σχολικών μονάδων του Δήμου Σκύδρας.

Πρόκειται για την υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου στέγασης του Δημοτικού Σχολείου Σεβαστειανών». Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες

περιλαμβάνουν τη θερμοπρόσοψη περιμετρικά του κτηρίου, την τοποθέτηση θερμομόνωσης στην οροφή του κτηρίου, την αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων με νέα κουφώματα αλουμινίου με σύστημα θερμοδιακοπής και διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες, την τοποθέτηση νέου λέβητα απόδοσης 140 ΚW με σύστημα αντιστάθμισης, τη θερμομόνωση των σωληνώσεων του κτηρίου, την αντικατάσταση 40 θερμαντικών σωμάτων με νέου τύπου, την αντικατάσταση των φωτιστικών του κτηρίου με νέας τεχνολογίας led και τέλος την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών με ενεργειακό συμψηφισμό, στη στέγη του κτηρίου συνολικής ισχύος 20 KWp. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έτσι ώστε να μην παρακωλύεται το εκπαιδευτικό έργο.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 400.000€ και χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το ποσό της σύμβασης είναι 192.813,45 €.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου δήλωσε τα εξής:

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο που η ένταξή του στο Ε.Σ.Π.Α. διασφαλίστηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας ξεκινάει τώρα για να προστεθεί στη σειρά των πολλών έργων που υλοποιεί η Δημοτική μας Αρχή. Όπως και τ΄άλλα αντίστοιχα έργα των ενεργειακών αναβαθμίσεων των σχολείων μας έτσι κι αυτό των Σεβαστειανών στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και στην προστασία του περιβάλλοντος εξοικονομώντας ενέργεια μέσω της αξιοποίησης σύγχρονων τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, τον αποτελεσματικό αγώνα για την υλοποίηση δράσεων κι έργων σ΄όλη την επικράτεια του Δήμου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου