Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΕ ΒΟΡΙΔΗ «ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ¨ΟΝΟΜΑ¨ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ»!

*ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ Μ-17 ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

*ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΨΙΜΟΥΣ ¨ΥΠΕΡΜΑΧΟΥΣ¨ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

 Να αποζημιωθούν με χρήματα ισόποσα με αυτά που θα έπρεπε να πάρουν από τον ΕΛΓΑ – όπως και δικαιούνται – ανεξάρτητα με το πώς θα ¨ονομάσουν¨

τις αποζημιώσεις οι παράλογες ¨γνωματεύσεις¨ του ¨κονκλάβιου¨ κάποιων συμβούλων, ζητεί ο Γιώργος Καρασμάνης για τους πληγέντες από τις άκαιρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις του Αυγούστου, με νέα επιστολή του στον Υπουργό.

·        Όσον αφορά στις ανοησίες που ακούστηκαν ότι… ¨δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την αγωνία και τις ανάγκες των παραγωγών¨ - επειδή με αδιαμφισβήτητα στοιχεία αποδεικνύουμε ότι οι παραγωγοί πρέπει να αποζημιωθούν στο ακέραιο από τον ΕΛΓΑ - μία είναι η απάντηση:

Το ¨ενδιαφέρον¨ τους είναι πολύ… όψιμο. Και οι μνήμες των ίδιων των παραγωγών πολύ νωπές. Είναι αυτοί που το 2014 έλεγαν «σας κοροϊδεύει ο Καρασμάνης, δεν πρόκειται να σας δώσει αποζημιώσεις για το εμπάργκο». Και όταν τα χρήματα δόθηκαν, συνέχισαν κινδυνολογούντες «ότι τα λεφτά είναι παράνομα και θα… σας τα πάρουν πίσω»! Είναι αυτοί που και το 2019 τους έλεγαν «δεν θα πάρετε εμπάργκο, πηγαίνετε να το ζητήσετε από τον Καρασμάνη». Και όταν οι παραγωγοί το πήραν, επιχείρησαν να το… οικειοποιηθούν!

Απόλυτα… ¨αξιόπιστοι¨…

 

Ακολουθεί η επιστολή:   

 

Αγαπητέ Υπουργέ

Σε συνέχεια της από 5/10 επιστολής μου και με αφορμή την τοποθέτησή σου στη Βουλή ότι, από τις γεωτεχνικές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ δεν διαπιστώθηκαν ζημιές από τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου σε ποσοστά αποζημιώσιμα από τον Κανονισμό του Οργανισμού, αλλά μόνον ζημιές από ¨μυκητολογικές προσβολές¨, έχω να παρατηρήσω κατ’ αρχήν, πως αυτές οι ¨διαπιστώσεις¨ είναι ένας σκέτος παραλογισμός. Ένα ¨σόφισμα¨ που έχει προκύψει από τις πέρα για πέρα λαθεμένες εισηγήσεις συγκεκριμένων καθοδηγούμενων στελεχών, τεχνοκρατών - συμβούλων του Υπουργείου.

Πώς είναι δυνατόν, ένας παραγωγός μια μέρα πριν την βροχή να μαζεύει καρπό – διαμάντι και, τέσσερις μέρες αργότερα, μετά την βροχή, να βρίσκει τη μισή σοδειά του στο έδαφος και την υπόλοιπη ρημαγμένη στο δέντρο με σκισμένους φλοιούς και αλλοιωμένη τη σάρκα; Και να του λένε ότι για όλα αυτά που οι άνθρωποι τα είδαν από την πρώτη μπόρα δεν φταίει η βροχή αλλά ένας… μύκητας που, μέσα στο πρώτο 24ωρο εμφανίστηκε από το πουθενά και κατέστρεψε τα πάντα; Και μάλιστα, όταν η νεροποντή που, από την πρώτη μέρα συνοδεύτηκε από ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση συνεπώς, είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχουμε όχι ένα αλλά τρία αίτια αποκλειστικής και άμεσης ζημιάς που – και τα τρία –  καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ;

Δηλαδή, θα αφεθούμε στις διαθέσεις του ¨κονκλάβιου¨ κάποιων συμβούλων, και όχι στο ¨γράμμα¨ και στο ¨πνεύμα¨ του Κανονισμού που ρητά και ξεκάθαρα ορίζει ότι είναι άμεση η ζημιά της ηρτημένης παραγωγής από τις άκαιρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις στο διάστημα από Μάϊο μέχρι και Νοέμβρη; Ή, δεν θα λάβουμε υπόψη μας τις γνωματεύσεις επιστημονικών φορέων του Δημοσίου, ότι οι ζημιές από υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις είναι άμεσες και, άρα, καλύπτονται και αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ; Και, επειδή το 2017 και 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ τα έκαναν μαντάρα ακριβώς για να μην αποζημιωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί από τον ΕΛΓΑ αλλά με ψίχουλα από τα de minimis, θα ακολουθήσουμε και εμείς τις ίδιες απαράδεκτες διαδικασίες με τις τραγελαφικές καταστάσεις που ζήσαμε; Ή ξεχάσαμε ότι ο τότε ο Υπουργός έδινε δημόσια διαβεβαιώσεις ότι θα αποζημιώνονταν από τον ΕΛΓΑ, αλλά μετά ¨το έκανε γαργάρα¨, διότι τα λεφτά που θα έδιναν από τον Οργανισμό θα ήταν τρεις και τέσσερις φορές περισσότερα από αυτά που τελικά έδωσε με τα de minimis, παρουσιάζοντάς τα και ως… χάρη προς τους κατεστραμμένους ροδακινοπαραγωγούς; Όταν η Τομεάρχης αγροτικού του Κόμματος και νυν Υφυπουργός κυρία Αραμπατζή που πολύ σωστά στηλίτευε τότε τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμιζε ότι οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ!

Εν κατακλείδι, θέλω να πω τούτο αγαπητέ Υπουργέ:

Οι πληγέντες από τη θεομηνία του Αυγούστου ροδακινοπαραγωγοί πρέπει να αποζημιωθούν στο ακέραιο, δηλαδή με αποζημιώσεις δίκαιες και εξατομικευμένες για το σύνολο της ζημιάς που έχουν υποστεί. Αποζημιώσεις δίκαιες – οποιοδήποτε ¨όνομα¨ κι αν τους δοθεί.

Με εκτίμηση

Γιώργος Καρασμάνης


Υ.Γ.

Επειδή φίλε Υπουργέ, στην τοποθέτησή σου στη Βουλή αναφέρθηκες – και με πολύ σωστές και καίριες επισημάνσεις - στο Μ17, ένα μέτρο που επί υπουργίας μου υπήρξε προσωπικά η απόλυτη προτεραιότητα για την ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ, και το οποίο δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιοποίησε, εκτιμώ ως εξαιρετικά σημαντική την απόφασή σου να το επαναφέρεις με το νέο Πρόγραμμα – όπως, άλλωστε, είχες δεσμευτεί από διμήνου.

1 σχόλιο:

  1. Λάκης Κωνσταντινιδης10 Οκτωβρίου 2020 - 7:16 π.μ.

    Όπως λέει ο λαός το ψέμα έχει κοντά ποδάρια .Ο Λάκης ο νεαρούλης βουλευτής που υποτίθεται πρέπει να εκφράζει το καινούργιο αποδεικνύει κάθε μέρα πόσο φθαρμένοςκαι κατεργάρης ειναι με τα ψέματα που κάθε μέρα, αναρτά στο φεις του και επιλεκτικά σε σάιτ ασπίδα για αυτόν. Σήμερα ανάρτησε δελτίο και λέει ότι σε πρόσφατη ανάρτηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών θεοδωρικάκο του έθεσε το ζήτημα των αθλητικών σωματείων μεγάλο ψέμα ποτέ δεν το έθεσε,μίλησε για το κοβιτ19,για επιχορηγήσεις για ζημιές στους δήμους ,για το σχολείο των Προμαχών καμία αρμοδιότητα δεν έχει ο θεοδωρικακος εχουν οι κτηριακές υποδομές.Γιατι είπε πάλι ψέματα ; απλά για να οικειοποιηθεί τις 2 τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή ο θεοδωρικακος για επιχορήγηση την αθλητικών σωματείων.Πρός απόδειξη για τα ψέματα που λέει ,ιδού το δελτίο με την συνάντηση με τον θεοδωρικάκο.
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1794836064021266&id=270496633121891&sfnsn=mo

    ΑπάντησηΔιαγραφή