Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Διονύσης Σταμενίτης : Θετικό το ΥΠΑΑΤ στην υλοποίηση προγράμματος διαχείρισης κινδύνων με τη μορφή «εγγυημένου εισοδήματος»



Σε συνέχεια των επαφών για προώθηση των θεμάτων, που αφορούν στους παραγωγούς και συνολικά στον πρωτογενή τομέα, μαζί με τους συναδέλφους Βουλευτές, Κοζάνης κ. Γιώργο Αμανατίδη και Καρδίτσας κ. Γιώργο Κωτσό πραγματοποιήσαμε στις 24/09/2020 διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) κ. Κων/νο Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Μπαγινέτα.

Βασικό αντικείμενο των συναντήσεων υπήρξε η περαιτέρω προώθηση του αιτήματος που περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγράμματος παροχής «εγγυημένου εισοδήματος» με την οργάνωση του Γεωργοασφαλιστικού Συστήματος, βάσει του ν. 3877/2010, ενεργοποιώντας το αρμόδιο Τμήμα του ΥπΑΑΤ ή διευρύνοντας τις αρμοδιότητες του ΕΛΓΑ.

Η παροχή του «εγγυημένου εισοδήματος» μπορεί να αποτελέσει τμήμα του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2027 και να έχει τη μορφή συγχρηματοδότησης με επιχορήγηση του ασφαλίστρου για κάλυψη κινδύνων που δεν περιλαμβάνονται στις ανταποδοτικές καλύψεις του ΕΛΓΑ. Υπογραμμίζεται ότι η συμμετοχή των αγροτών θα είναι προαιρετική.
Με τη συνάντηση αυτή κλείνει με θετικό πρόσημο η πρωτοβουλία που λάβαμε, προς δύο κατευθύνσεις:
✅
Για την τακτική επιχορήγηση του ΕΛΓΑ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων σε ποσοστό 20% επι των εσόδων του.
✅
Για την υιοθέτηση προγράμματος διαχείρισης κινδύνων με τη μορφή «εγγυημένου εισοδήματος».
Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου καθώς και τα δελτία τύπου που αφορούν τον κύκλο των συναντήσεων: https://stamenitis.gr/sunantisi-ypaat/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου