Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Διονύσης Σταμενίτης : Επιβεβαιώνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το σχεδιασμό καταβολής DeMinimis στους ροδακινοπαραγωγούς για τις ζημιές του Αυγούστου

Σε τοποθέτηση του σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιβεβαίωσε ότι το Υπουργείο προσανατολίζεται στην καταβολή άμεσων ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (DeMinimis) προκειμένου να καλυφθεί η απώλεια του εισοδήματος που είχαν οι ροδάκινό-παραγωγοί λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του περασμένου Αυγούστου.

▶️ Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο δεδομένα, ένα την αδιαμφισβήτητη ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγές ροδακίνου και δύο, τον ανεπαρκή πια κανονισμό του ΕΛΓΑ που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα και στις κλιματολογικές αλλαγές. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τους παραγωγούς μας εγκλωβισμένους, μέχρι τα προβλήματα του κανονισμού του ΕΛΓΑ να ξεπεραστούν.
▶️ Πρέπει να επαναλάβουμε ότι καθίσταται ανάγκη επικαιροποίησης του κανονισμού για να μπορέσει να καλύψει φαινόμενα όπως αυτό του Αυγούστου, το οποίο εμφανίστηκε το 2017 και επαναλήφθηκε το 2018 και το 2020, και όχι μόνο αυτά.
Ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ και οι προηγούμενες ανακοινώσεις σχετικά με το ζήτημα εδώ: https://stamenitis.gr/deminimis/
Διονύσης Σταμενίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου