Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Εισαγγελική παρέμβαση για πάρτυ που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη ανήμερα του Lockdown

Εισαγγελική παρέμβαση για το πάρτυ παραμονή των νέων μέτρων στα Λαδάδικα

 

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τηλεοπτικά ρεπορτάζ και αναρτήσεις-δημοσιεύσεις στον ηλεκτρονικό Τύπο αναφορικά με πάρτυ σε νυχτερινό μαγαζί στα Λαδάδικα, λίγες ώρες πριν την εφαρμογή του lockdown, όπου δεκάδες διασκέδαζαν αγνοώντας τις περιοριστικές διατάξεις των υπουργικών αποφάσεων για τη διάδοση του κορωνοϊού.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε

εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Παναγιώτα Γκίκα, να παραγγείλει στις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται να εξεταστεί εάν παραβιάστηκαν οι διατάξεις περί συναθροίσεων αναφορικά με τον αριθμό των θαμώνων που βρέθηκαν στο κατάστημα και το ωράριο λειτουργίας, όπως επίσης εάν τελέστηκε το αδίκημα περί διάδοσης μολυσματικών ασθενειών με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Στην παραγγελία για την προκαταρκτική έχουν επισημανθεί και δημοσιεύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το συγκεκριμένο πάρτυ συνοδεύονται από σχόλια όπως «ο,τι προλάβουμε» και «το 2021 ξανά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου