Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020

13033 : Οι κωδικοί μετακινήσεων και τι να προσέξετε για να μην σας γράψουν

 

Μπορεί οι κωδικοί να παραμένουν ίδιοι αλλά υπάρχουν και νέες περιπτώσεις που έχουν προστεθεί καθώς υπάρχουν δραστηριότητες που δεν υπήρχαν στο προηγούμενο lockdown όπως πχ η συνοδεία των παιδιών στο σχολείο καθώς στο προηγούμενο lockdown τα σχολεία ήταν κλειστά.

Η πρώτη και βασική διαφορά όμως είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις περιπτώσεις εξόδου, κάτι που δεν υπήρχε στην πρώτη καραντίνα.

Πως στέλνουμε το sms:

Γράφουμε τον αριθμό του κωδικού, αφήνουμε κενό,

επίθετο, αφήνουμε κενό, Όνομα, αφήνουμε κενό, οδό και αριθμό και περιοχή με κενό ανάμεσα τους.

Το στέλνουμε στο 13033

Οι κωδικοί λοιπόν διαμορφώνονται ως εξής:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας. Στέλνουμε SMS με τον κωδικό 1.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. Στέλνουμε SMS με τον κωδικό 2.

3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, (εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού) ή μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή ηλεκτρονική συναλλαγή. Στέλνουμε SMS με τον κωδικό 3.

4. Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα. στέλνουμε SMS με τον κωδικό 4.

5. Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπεται από τον νόμο ή για μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στέλνουμε SMS με τον κωδικό 5.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2)άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαία απόστασης του ενάμισι (1,5)μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Στέλνουμε SMS με τον κωδικό 6.

Για τη μετάβαση των μαθητών από και προς το σχολείο εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τον Διευθυντή του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου