Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Μετά την Γαλλία Τρομοκρατική επίθεση και στη Βιέννη !!!

 


Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση -όπως χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση της Αυστρίας- στην καρδιά της Βιέννης. Οι δράστες χτύπησαν το βράδυ της Δευτέρας (2/11) σε τουλάχιστον έξι διαφορετικά σημεία της αυστριακής πρωτεύουσας σκορπώντας το θάνατο.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών που ακολούθησαν μια ένοπλη επίθεση σε συναγωγή στην Βιέννη, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πόλης, ενώ οι επτά από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι ORF.

Η αυστριακή τηλεόραση μετέδωσε πως έως και επτά δράστες μπορεί να παραμένουν ασύλληπτοι μετά την επίθεση σε συναγωγή στο κέντρο της Βιέννης.

Έξι διαφορετικές τοποθεσίες της πόλης της Βιέννης που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τον δρόμο όπου στεγάζεται η κεντρική συναγωγή της Αυστρίας, στοχοθετήθηκαν στην επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ORF επικαλούμενο την αστυνομία.

Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA ανέφερε πως ένας ύποπτος και ένας περιστατικός σκοτώθηκαν από πυρά.

Τουλάχιστον ένας από τους δράστες διαφεύγει τη σύλληψη - Υπάρχουν πολλοί νεκροί

Τουλάχιστον ένας από τους φερόμενους ως δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας που διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βιέννη διαφεύγει τη σύλληψη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νίχαμερ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι.

Με βάση όσα ήταν γνωστά ως αυτό το στάδιο, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας διερχόμενος και ένας από τους βαριά οπλισμένους δράστες.

«Αυτή είναι η πιο δύσκολη ημέρα που έχει βιώσει η Αυστρία εδώ και πολλά χρόνια», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, προτρέποντας εκ νέου τους κατοίκους της πρωτεύουσας της Αυστρίας να μείνουν στα σπίτια τους ή σε άλλους ασφαλείς χώρους και να αποφεύγουν να πάνε στο κέντρο ωσότου οι αρχές να σημάνουν λήξη συναγερμού.

«Τουλάχιστον ένας ύποπτος διαφεύγει» τη σύλληψη, είπε.

Ο γενικός διευθυντής δημόσιας ασφαλείας της Αυστρία Φραντς Ρουφ ανακοίνωσε στην ίδια συνέντευξη ότι «ενισχύονται οι έλεγχοι στα σύνορα» και ότι έχουν στηθεί οδοφράγματα στη Βιέννη από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Πριν κάνει δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών, η αυστριακή δημόσια τηλεόραση ÖRF μετέδωσε ότι πολίτες που είχαν παγιδευτεί σε μπαρ κι εστιατόρια άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους. Σε κάποιους συστήθηκε να διανυκτερεύσουν — χωρίς χρέωση — σε ξενοδοχείο του κέντρου.

Κουρτς: Δύσκολοι καιροί για τη Δημοκρατία μας - Δεχθήκαμε τρομοκρατικό χτύπημα

Ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν στη Βιέννη ποτελούν μια «αποκρουστική τρομοκρατική επίθεση», προσθέτοντας ότι ο στρατός θα αναλάβει τη φρούρηση στρατηγικών σημείων της αυστριακής πρωτεύουσας, ώστε η αστυνομία να μπορεί να επικεντρωθεί στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε δύσκολες ώρες για τη δημοκρατία μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις δυνάμεις αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για την ασφάλειά μας, ειδικά σήμερα. Η αστυνομία μας θα λάβει αποφασιστικά μέτρα εναντίον των δραστών αυτής της αποκρουστικής τρομοκρατικής επίθεσης», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος σε ανάρτηση στο twitter.

Σε άλλο tweet του καγκελάριος της Αυστρίας ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους ηγέτες για τα μηνύματα συμπαράστασης, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως ο ίδιος μαζί με τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς βρίσκεται σε κέντρο διαχείρισης κρίσεων για την αντιμετώπιση των ένοπλων επιθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου