Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Συντάξεις: Αναδρομικά και αυξήσεις εντός Νοεμβρίου

Εργαζόμενοι σε αναστολή: Πόσα χρήματα και πότε θα τα λάβουν - Parallaxi  Magazine

 

Τρεις κατηγορίες συνταξιούχων θα λάβουν αναδρομικά και αυξήσεις εντός του Νοεμβρίου, ενώ θα υπάρξει συνέχεια και τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Η πρώτη κατηγορία είναι οι συνταξιούχοι με προσωρινή σύνταξη, οι οποίοι στο τέλος Νοεμβρίου με έκτακτη πληρωμή θα πάρουν αύξηση από το 50% στο 70% και στο 80% των αποδοχών τους μαζί με τα αναδρομικά από την ημερομηνία της αίτησής τους.

Οι αυξήσεις που προκύπτουν, σύμφωνα με τους

πίνακες που επεξεργάστηκε και δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», φτάνουν στα 288 ευρώ τον μήνα και τα αναδρομικά στα 6.912 ευρώ για προσωρινές που εκδόθηκαν προ διετίας. Για παλαιότερες αιτήσεις και πάντως από 13/5/2016 και μετά τα αναδρομικά μπορεί να είναι περισσότερα.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι συνταξιούχοι οι οποίοι τον Οκτώβριο δεν πήραν όλα τα αναδρομικά που δικαιούνται για το 11μηνο Ιουνίου 2015-Μαΐου 2015, και ορισμένοι δεν τα πήραν και καθόλου. Ο υπολογισμός των επιστροφών που έπρεπε να λάβουν δεν έγινε λόγω τεχνικού προβλήματος για όλους τους μήνες και θα γίνει τώρα με πληρωμή των αναδρομικών εντός Νοεμβρίου.

Στην τρίτη κατηγορία εντάσσονται οι κληρονόμοι 172.222 συνταξιούχων που ήταν εν ζωή στο 11μηνο και είχαν τις μειώσεις που επιστρέφονται τώρα, με τη διαφορά όμως ότι τα αναδρομικά θα δοθούν στα πρόσωπα που παίρνουν τις συντάξεις λόγω θανάτου εκ μεταβίβασης και βάσει κληρονομικού δικαιώματος. Η απόδοση των αναδρομικών στους κληρονόμους θα γίνει μετά από αίτησή τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανοίξει ο e-ΕΦΚΑ τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Αιτήσεις θα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν κληρονομικό μερίδιο από τη σύνταξη του θανόντα και για τον λόγο αυτόν εκτιμάται ότι οι αιτήσεις μπορεί να ξεπεράσουν τις 250.000 γιατί μια σύνταξη θανάτου μοιράζεται όχι αναγκαστικά σε ένα αλλά σε δύο ή και τρία πρόσωπα (σύζυγος, τέκνα, αδέλφια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου