Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Στέλιος Πέτσας : Πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο, θα ακολουθήσουν οι καφετέριες και τα εστιατόρια

Ελλάδα- Κορωνοϊός: 303 νέα κρούσματα, 8 νέοι θάνατοι, 83 διασωληνωμένοι |  ΣΚΑΪ

 

Τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να ανοίξει την αγορά η κυβέρνηση ανέπτυξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, σε πρώτη φάση θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και το λιανεμπόριο, όπου δεν καταγράφεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και υπερμετάδοση.

Στη συνέχεια, θα ανοίξουν καφετέριες και εστιατόρια.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να

λειτουργήσουν μπαρ και κέντρα διασκέδασης, λόγω του συγχρωτισμού που παρατηρείται στους συγκεκριμένους χώρους.

«Χθες ήταν η πρώτη μέρα που φάνηκε μια επιπέδωση της καμπύλης κι ελπίζουμε να συνεχιστεί και σήμερα και αύριο, κι αν αυτό συμβεί περιμένουμε μια γρήγορη πτώση των κρουσμάτων, γιατί στην αρχή του lockdown είχαμε το βάρος του επιδημιολογικού φορτίου των περασμένων εβδομάδων» τόνισε ο κ. Πέτσας, και υπογράμμισε πως μετά το Σαββατοκύριακο αναμένεται μια κάθετη πτώση στα κρούσματα από τα επίπεδα που βρισκόμαστε σήμερα και στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα αξιολογήσει σύντομα την κατάσταση ώστε να αναπτύξει το σχέδιο άρσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί.

Παρότι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν και άλλα lockdown το επόμενο διάστημα, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι η αγορά θα ανοίξει από την 1η Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου