Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020

Νίκος Παρούτογλου : Η Δημοτική αρχή επιμένει να μην ακούει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ερώτηση προς κ.Μπάτση Χρήστο : “Γιατί δεν καλείτε δημοσιογράφους;” Η Απάντηση του Δημάρχου Αλμωπίας είναι : “δεν τους χρειαζόμαστε”

 

ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ – ΓΙΑΤΙ ΑΠΗΧΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τους τελευταίους μήνες, διαμορφώθηκε μια στρεβλότητα που αφορά τον τρόπο διεξαγωγής και  συμμετοχής  των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Αλμωπίας  . Από την μία, η  επιμονή της Δημοτικής Αρχής στις δια

περιφοράς συνεδριάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, είχε ως συνέπεια την αποχή των δύο εκ των τριών αντιπολιτευόμενων παρατάξεων και από την άλλη, η  μετάβαση μας στην εποχή των τηλεσυνεδριάσεων από τον προηγούμενο μήνα αποτελεί μια νέα πραγματικότητα. Σαφώς και αυτό το βήμα παρουσίασε και θετικά στοιχεία αλλά κατά γενική ομολογία οι ανεπάρκειες ως προς αυτή την μέθοδο  δεν άργησαν να εμφανισθούν.

 Οι συνεδριάσεις πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο που να εξυπηρετούν κυρίως δύο σκοπούς. Πρώτον, τη λήψη αποφάσεων μέσα από συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων πριν από όποια υλοποίηση τους ώστε έτσι να επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Δεύτερον, σημαντική προϋπόθεση είναι η πλήρης  ενημέρωση των πολιτών για την πορεία του Δήμου, κάτι που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα τους. Οι συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων δεν πραγματοποιούνται για να κερδίζουν τις εντυπώσεις μερικοί  δημοτικοί σύμβουλοι,  όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Φυσικά, και αυτό να συμβαίνει , ο λαός  το αντιλαμβάνεται και πράττει ανάλογα.

Υπάρχουν φωνές που ολοένα και αυξάνονται ζητώντας  συνεδριάσεις ανοιχτές σε αίθουσες όπως το ξενιτίδειο ή ακόμη και  μέσω τηλεδιάσκεψης στο Δημοτικού Συμβουλίου και στην οικονομική  επιτροπή , φυσικά όμως  με την πρόσκληση των μέσων ενημέρωσης. Η Δημοτική αρχή  επιμένει να μην ακούει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Η γενική συνέλευση των λουτρών , η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενιτιδείο , κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη . Συνεπώς , είναι εφικτό να γίνονται εκεί οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όλα τα υπόλοιπα αποτελούν δικαιολογίες .

Στην ερώτηση:

 “Γιατί δεν καλείτε δημοσιογράφους;” η απάντηση είναι “δεν τους χρειαζόμαστε”.

Αυτός είναι και ο λόγος αποχής των μελών της αντιπολίτευσης από την οικονομική επιτροπή στην οποία και συμμετέχουν.

Χωρίς να φτάνουν όλα αυτά, πριν από λίγες μέρες , ενημερωθήκαμε για την αναβολή συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών με την ίδια όμως να πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο από τα μέλη της δημοτικής αρχής . Τα μέλη της αντιπολίτευσης δεν ενημερώθηκαν. Το επόμενο βήμα μήπως θα είναι να συνεδριάσετε μόνος σας για να αποφασίσετε «απλά και δημοκρατικά» ένας για όλους;

Σε αυτό το σημείο, να διευκρινίσουμε ότι όταν ένας νόμος προβλέπει και ορίζει την ελευθερία ορισμένου δικαιώματος, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με αυτό τον τρόπο  αποκλειστικά και υποχρεωτικά. Για παράδειγμα, το ότι ο νόμος ορίζει την πρόσληψη για πρώτη φορά ειδικού συνεργάτη ΔΕ, αυτό δεν σημαίνει ότι υποχρεούμαστε να προσλάβουμε κάποιον σε μηδενικό χρόνο,  εάν πρώτα δεν έχουμε επανδρώσει τον δήμο με συνεργάτες καταρτισμένους που θα έχουν την ικανότητα να ανταπεξέλθουν στο φορτίο των μελετών για την παραγωγή έργου .

Εμείς ως παράταξη με απόλυτα δημοκρατικές πεποιθήσεις, δε λειτουργήσαμε ποτέ υποκριτικά, λέμε πως η δημοτική αρχή οφείλει να ακούσει όλες τις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι. Όλοι μας το καλό του δήμου θέλουμε. Άλλωστε όσοι συμμετείχαμε σε αυτές τις εκλογές μιλήσαμε για απλή αναλογική και συνεργασίες σε κάθε επίπεδο .

 Πως θα απολογηθεί στον κόσμο κάποιος που ξέχασε αυτά που υποστήριζε ?

 ή μήπως

 δεν πίστεψε πότε αυτά που υποστήριζε;

Υποχρέωση όλων μας είναι να λειτουργούμε με δημοκρατικές διαδικασίες  όπου μέσα από τις διαφορετικές απόψεις, όλοι αποφασίζουν για όλους. Μη ξεχνάμε ότι η εξουσία  πηγάζει από τον ίδιο τον λαό της Αλμωπίας, ο οποίος δεν έχει δυνατότητα να ενημερωθεί για τις εξελίξεις που διαδραματίζονται.

            Επειδή λοιπόν η δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού , απείχαμε ως παράταξη ακριβώς για αυτούς τους λόγους.

 

 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

 “ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ”

ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

1 σχόλιο:

  1. δεν πίστεψε πότε αυτά που υποστήριζε ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή