Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Δημοτική Παράταξη «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» ΔΕΚΑ (10) ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ

Δημοτικό συμβούλιο 2009. Αντιλαμβάνεται το σώμα το σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης χώρων ταφής στο κοιμητήριο της Έδεσσας και αποφασίζεται η κίνηση διαδικασιών για εγκατάσταση κοιμητηρίου σε νέα θέση. Τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια η διοίκηση του Δήμου για να λύσει το πρόβλημα; Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά προχθές μας ενημέρωσε εγγράφως η υπηρεσία, πως δεν έχουν ξεκινήσει έως σήμερα ΚΑΜΙΑ από τις απαραίτητες μελέτες. Για να ωριμάσει ένα έργο, ειδικά στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας, απαιτούνται χρόνια. Δύο με τρία για κάποια έργα. Τέσσερα με πέντε για κάποια άλλα. ΔΕΚΑ χρόνια όμως δεν χρειάζεται κανένα έργο για να ωριμάσει. Ούτε στην Ελλάδα.

Δέκα χρόνια το πρόβλημα το κρύβανε κάτω από το χαλί. ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ; ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ; Όποιο και από τα δυο να ισχύει είναι το ίδιο επιβλαβές και καταστροφικό για τον τόπο. Οι πολίτες, είναι αρκετά επιεικείς στο να κρίνουν μια νέα κυβέρνηση ή μια νέα δημοτική Αρχή. ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ όμως. Δεν υπάρχει καμία επιείκεια, καμία δικαιολογία για την διοίκηση Γιάννου.

Και έρχονται τώρα, μετά από δεκαετή αδιαφορία και απραξία, να θέλουν να λύσουν το πρόβλημα σε δέκα μέρες, προτείνοντας να μειωθούν τα χρόνια ταφής από 10 που ισχύει σήμερα, στα 7 έτη και με αναγκαστική εκταφή όλων όσων τα έχουν υπερβεί εντός δέκα ημερών!!! Το τι κοινωνική αναταραχή θα επικρατούσε, τώρα πριν τις γιορτές και εν μέσω Covid-19, το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Η Ενωτική Δράση αντέδρασε σθεναρά στο Δημοτικό Συμβούλιο και το θέμα ευτυχώς αναβλήθηκε, έως που να έρθει μια ολοκληρωμένη μελέτη με στοιχεία.

Κυρίες και κύριοι της διοίκησης του Δήμου μας, για να πετύχει κάποιος κάτι, πρέπει να οργανωθεί και να προσπαθήσει σκληρά, αντιμετωπίζοντας τα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα τουλάχιστον, με την απαιτούμενη σοβαρότητα και ευαισθησία και όχι με όρους μικροπολιτικής. Εάν δεν μπορείτε ή εάν δεν θέλετε, απλά παραιτηθείτε. Γιατί όσα ψέματα και να λέτε, όση παραπληροφόρηση και να διοχετεύουν τα φερέφωνά σας, τα προβλήματα παραμένουν και είναι πλέον ορατά στον καθένα. Δεν μπορούν να κρυφτούν. ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.

Για την Ενωτική Δράση

Ο επικεφαλής

Αντώνης Ρυσάφης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου