Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

Νέα επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με Γιάννη Βρούτση για τους εποχιακά εργαζόμενους σε μονάδες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων

 

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα εκ νέου με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση, αναφορικά με το ζήτημα της μείωσης του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων για το επίδομα ανεργίας των εποχιακών εργαζομένων σε μονάδες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων (κονσερβοποιεία, διαλογητήρια, συσκευαστήρια, ψυγεία κ.α.).

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Λάκης Βασιλειάδης:

«Λόγω των αλλεπάλληλων

και συχνών περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν στην Πέλλα από την αρχή της πανδημίας, πολλοί εποχιακοί εργαζόμενοι σε μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να δικαιούνται το επίδομα ανεργίας.

Είναι επιτακτική ανάγκη, ειδικά για την Πέλλα, ειδικά για φέτος, να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων από 100 σε 50. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε τα 50 ένσημα.»

Ο Υπουργός ενημέρωσε το Βουλευτή ότι οι υπηρεσίες επεξεργάζονται όλον αυτό τον καιρό το θέμα. Συμφώνησαν πως το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ιδιαίτερα σημαντικό για τον κλάδο και θα πρέπει να βρεθεί άμεση λύση με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης έχει καταθέσει 3 Αναφορές (2844, 2845, 155) και έχει θέσει το θέμα από βήματος της Βουλής, στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου για τα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων. Επιπλέον, με πρωτοβουλία του, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους του Σωματείου Εποχικών Εργαζομένων σε Κονσερβοποιεία και Διαλογητήρια της Πέλλας, στο Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Πέλλας, όπου και συζητήθηκαν λεπτομέρειες του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου