Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση Λάκη Βασιλειάδη αναφορικά με τη νέα πληρωμή του ΕΛΓΑ (100%) και την υπογραφή σύμβασης για την ψηφιακή μετάβαση του Οργανισμού Δελτιο τυπου

 Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης σχολίασε τις σημερινές ανακοινώσεις από τον ΕΛΓΑ, με αφορμή την υπογραφή σύμβασης για την ψηφιακή μετάβαση του Οργανισμού.

Ο Λάκης Βασιλειάδης επικεντρώθηκε στην νέα πληρωμή στις 28 Ιανουαρίου, για αποζημιώσεις για τους παγετούς του Μαρτίου 2020 και ενστάσεις του 2019. Όπως ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο, περιλαμβάνονται πληγέντες παραγωγοί από Τοπικές Κοινότητες οι οποίες θα έχουν

λάβει ηλεκτρονικά πορίσματα μέχρι και αύριο, 20 Ιανουαρίου.

Επίσης στάθηκε στο γεγονός πως, όπως και η προηγούμενη πληρωμή, έτσι και αυτή θα αφορά στο 100% των αποζημιώσεων. Πρόκειται για τήρηση της δέσμευσης της ΝΔ και του Πρωθυπουργού προσωπικά ότι το Κράτος θα στηρίζει τον ΕΛΓΑ, έμπρακτα -όπως οφείλει- με περίπου 30.000.000 € ετησίως, ώστε να αποφευχθούν οι τμηματικές πληρωμές και τα άλλα λάθη της διοίκησης επί ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος κ. Α. Λυκουρέντζος υπέγραψε σήμερα, παρουσία του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανού την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΕΛΓΑ και Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ για την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακή Εφαρμογή Εκτιμητικής Διαδικασίας ΕΛ.Γ.Α.». Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στην προσπάθεια της Κυβέρνησης και της Διοίκησης για την αναγκαία μετάβαση του Οργανισμού στην ψηφιακή εποχή, ένα θέμα το οποίο ο Βουλευτήςπαρακολουθεί και στηρίζει από την αρχή της εκλογής του και έχει επανειλημμένως θέσει στον προηγούμενο Υπουργό κ. Μ. Βορίδη αλλά και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη.

Το έργο, προϋπολογισμού 1.850.000 €, προβλέπει ανάπτυξη λογισμικού ώστε να διευκολυνθεί το εκτιμητικό έργο, με τη χρήση εφαρμογής (mobileapp). Ο εκτιμητής του ΕΛ.Γ.Α. θα προσέρχεται στο προς εκτίμηση αγροτεμάχιο και με τη χρήση φορητής συσκευής (tablet) θα έχει πρόσβαση μέσω διαδικτύου σε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία του πληττόμενου αγρότη, ώστε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της εκτιμητικής διαδικασίας γρήγορα και χωρίς αστοχίες. «Γρήγορα, δίκαια και με ακρίβεια» όπως τόνισε ο Λάκης Βασιλειάδης, ενώ πρόσθεσε πως «επόμενο βήμα είναι η αλλαγή του απαρχαιωμένου Κανονισμού, ώστε ο Οργανισμός να λειτουργεί προς όφελος των ασφαλισμένων στη σύγχρονη εποχή όπου η Αλλαγή του Κλίματος είναι πλέον πραγματικότητα.»

1 σχόλιο:

  1. Λάκη γιατί παλι καθυστερημένος λίγο πιο κάτω είναι το δελτίο του Διονύση. Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή