Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Λάκης Βασιλειάδης για Οδικό Άξονα ΕΟ2: «Μοναδική ευκαιρία χρηματοδότησης το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης»

 

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε σειρά επαφών στην Αθήνα για την με την πορεία του έργου κατασκευής του Οδικού Άξονας ΕΟ2 Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννη, με τον οποίο συζήτησαν τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν το έργο. Μετά από εκτεταμένη δουλειά από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, το έργο είναι έτοιμο

στο τεχνικό του κομμάτι και πλέον η εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης είναι πιο πιθανή από ποτέ, ώστε να δημοπρατηθεί και να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Ακολούθως, επισκέφθηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, στον οποίο έθεσε το ζήτημα και τόνισε τη σημασία της ολοκλήρωσης του έργου για την Πέλλα και την Κεντρική Μακεδονία γενικότερα. Συζήτησαν για την ευκαιρία της αξιοποίησης πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι είναι ψηλά στα προς ένταξη έργα που έχουν προταθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πως θα το παλέψει προσωπικά να εγκριθεί.

Αναφορικά με τις εξελίξεις, ο Λάκης Βασιλειάδης σχολίασε:

«Αυτό που προκύπτει από τις τελευταίες εξελίξεις είναι ότι με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, όλοι οι αρμόδιοι τοπικοί και εθνικοί φορείς αντιμετωπίσαμε το έργο με την αξία που του αρμόζει. Με συνέπεια και μεθοδικότητα διορθώθηκαν οι αστοχίες του παρελθόντος και το έργο είναι πλέον μελετητικά ώριμο, τεχνικά άρτιο και χαρακτηρίστηκε εθνικής σημασίας. Έτσι λοιπόν, συνεχίζουμε να κάνουμε τα απαραίτητα ώστε να μην χαθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία χρηματοδότησης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου