Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Νέες εντάξεις και υλοποιήσεις έργων στο Δήμο Σκύδρας

Δράσεις κι έργα συνολικού προϋπολογισμού 898.439,10€ πρόκειται να υλοποιηθούν στο Δήμο Σκύδρας τα οποία μετά την ολοκλήρωσή τους θα συμπληρώσουν και θα βελτιώσουν τις υφιστάμενες υποδομές και θα θεμελιώσουν νέα δεδομένα για την ευρύτερη περιοχή.

Έτσι, λοιπόν, γνωστοποιούνται τα παρακάτω

:

1.Υπογράφηκε πρόσφατα (5/1/2021) η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σκύδρας και του αναδόχου για την υλοποίηση του έργου «Ενδοδημοτική Οδοποιία».

Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις στην πόλη της Σκύδρας και συγκεκριμένα των οδών Ευξείνου Πόντου, Πέτρου Σαχίνη και το δρόμο της ανατολικής εισόδου της πόλης της Σκύδρας (Ψυγεία Ιορδανίδη έως το εργοστάσιο ΜΕΛΙΣΣΑ). Παράλληλα θα κατασκευαστούν αντιπλημμυρικά δίκτυα και θ΄ ασφαλτοστρωθούν δρόμοι στην περιοχή Πάνω Χωριό της επέκτασης του Δήμου Σκύδρας. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 273.639,10 € και θα χρηματοδοτηθεί από την ΣΑΤΑ του Δήμου Σκύδρας.

2. Ένα ακόμη σημαντικό έργο για το Δήμο Σκύδρας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2». Πρόκειται για το έργο με τον τίτλο «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων Δήμου Σκύδρας» συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00€ και με πηγές χρηματοδότησης το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (372.000, 00€) και ίδιους πόρους του Δήμου Σκύδρας (228.000,00 €). Το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή «Τούμπα» Ριζού κι αναμένεται να δώσει μακροχρόνια λύση σ΄ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την κοινωνία μας ώστε τα αδέσποτα ζώα ν΄αντιμετωπίζονται με σύγχρονους όρους και συνθήκες φύλαξης, προστασίας, φροντίδας και υγιεινής.

3. Επιπλέον, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού για την προώθηση και την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης σ΄ολόκληρη τη χώρα, ο Δήμος Σκύδρας υπέβαλε στο Πράσινο Ταμείο πρόταση για τη χρηματοδότηση της δράσης με τίτλο «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στο Δήμο Σκύδρας».

Η πρόταση προϋπολογισμού 24.800,00€ εγκρίθηκε κι εντάχθηκε για χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» του Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου με την ονομασία «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020».

«Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) Δήμου Σκύδρας» αφορά τη χωροθέτηση δημοσίως πρσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου. Το Σ.Φ.Η.Ο. αποτελεί ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων τ΄οποίο είναι και το προαπαιτούμενο για την κατασκευή των σχετικών υποδομών στο Δήμο Σκύδρας.

Με αφορμή τα παραπάνω η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε τα εξής:

«Τα σχέδια και τα προγράμματα γίνονται πράξεις κι έργα αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τη συνέπεια λόγων κι έργων της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου Σκύδρας. Με τους παραπάνω σχεδιασμούς και τις εκτελέσεις έργων προστατεύουμε το περιβάλλον, βελτιώνουμε τις υποδομές, δίνουμε λύση στο μεγάλο πρόβλημα της φροντίδας των αδέσποτων ζώων κι αναβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής όλων μας. Όλα θα γίνουν με τη σειρά τους κι όπως δεσμευθήκαμε και τα προγραμματίσαμε. Προστατεύουμε πρωτίστως την υγεία μας, λόγω της πανδημικής κρίσης, και παράλληλα δεν υστερούμε και δεν εφησυχάχουμε αλλά εργαζόμαστε με τις υπάρχουσες δυνάμεις μας κι όλα τα δυνατά μέσα για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και την πρόοδο του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου