Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Επίδομα θέρμανσης Πότε εκπνέει η προθεσμία

 

Το βράδυ της Δευτέρας (21/12) άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, για τις αιτήσεις που αφορούν το επίδομα θέρμανσης. Η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ aade.gr/mythermansi αναμένεται να παραμείνει ανοιχτή μέχρι 11 Ιανουαρίου.

Έως την ίδια ημερομηνία, δηλαδή έως τις 11 Ιανουαρίου θα είναι αποδεκτή η υποβολή στοιχείων

παραστατικών για αγορές λοιπών καυσίμων θέρμανσης εκτός του πετρελαίου, που τιμολογήθηκαν από 01/10/2020 μέχρι 31/12/2020.

Σημειώνεται ότι για τους δικαιούχους που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης δεν απαιτείται η προσκόμιση παραστατικών αγοράς καθώς θα γίνεται αυτόματα η διασταύρωση των στοιχείων.

Φέτος, εκτός εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης επιδοτούνται η χρήση φυσικού αερίου, υγραερίου, αλλά και καυσόξυλων ή pellet – μόνο για τις ορεινές περιοχές έως 2.500 κατοίκους.

Το επίδομα θέρμανσης θα κυμαίνεται από 80 έως και 650 ευρώ. Το επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020 - 2021, θα πληρωθεί στους δικαιούχους σε δύο φάσεις ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς των καυσίμων.

Η καταχώρηση αποδείξεων αγοράς ειδών καυσίμων θα γίνεται σε χωριστό πεδίο έως τις 28 Φεβρουαρίου (εκτός πετρελαίου) και έως 31 Μαρτίου για το φυσικό αέριο ενώ για το πετρέλαιο θέρμανσης δεν υποβάλλονται παραστατικά καθώς η διασταύρωση γίνεται αυτόματα.

Μετά την πληρωμή του Ιανουαρίου θα ακολουθήσουν άλλες δύο καταβολές χρημάτων, έως 31 Μαρτίου η πρώτη και έως 26 Απριλίου για το φυσικό αέριο.

«Μπορείτε να υποβάλετε όσες αιτήσεις θέλετε μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2021, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, όμως μόνο η τελευταία υποβληθείσα αίτησή σας θα είναι σε ισχύ. Οι αιτήσεις θα πρέπει να αφορούν μόνο την κύρια κατοικία σας. Κάθε νέα αίτηση ακυρώνει την προηγούμενη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ.

Εδώ μπορείτε να υποβάλετε τις αιτήσεις σας για το επίδομα θέρμανσης: aade.gr/mythermansi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου