Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης: Στις προτάσεις του ΥΠΑΑΤ για το Ταμείο Ανάκαμψης Φράγμα Αλμωπαίου και Εγγειοβελτιωτικά έργα για το Νομό Πέλλας

🔷 Την Τρίτη το πρωί επισκέφθηκα τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Οικονόμου, με τον οποίο συζητήσαμε
για την πορεία των εγγειοβελτιωτικών έργων στην Πέλλα και συγκεκριμένα για το μεγάλο έργο του Φράγματος του Αλμωπαίου καθώς και για σειρά εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων ΤΟΕΒ και Τοπικών Κοινοτήτων.
🔷 Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τρόπο με τον οποίο το ΥΠΑΑΤ σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τα εν λόγω έργα, ώστε άμεσα να προχωρήσει η δημοπράτηση τους και εν συνεχεία η κατασκευή τους.
🔷 Όπως με ενημέρωσε ο Υφυπουργός, τα προαναφερόμενα έργα περιλαμβάνονται στις προτάσεις του Υπουργείου για το Ταμείο Ανάκαμψης και ο τρόπος που έχει επιλεγεί είναι η ταυτόχρονη χρηματοδότηση μέσα από σχήματα ΣΔΙΤ και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Υπολογίζεται ότι το κόστος κάθε έργου θα χρηματοδοτείται στο 70% μέσω ΣΔΙΤ και στο 30% από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
🔷 Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου του 2020 ο τότε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκρέκας είχε δηλώσει σε συνάντηση μας, ότι είναι απόφαση και πολιτική βούληση του Υπουργείου, και κατ΄ επέκταση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, να εντάξει το Φράγμα του Αλμωπαίου στα προτεινόμενα έργα για το Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου να κατασκευαστεί.
🔷 Η είναι πολύ σημαντική η απόφαση του ΥΠΑΑΤ να εξετάσει και να βρει λύσεις στο ζήτημα της χρηματοδότησης σημαντικών έργων αγροτικής υποδομής για το Νομό Πέλλας. Πρόκειται για έργα τα οποία θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη στήριξη και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή, καθώς θα προσφέρουν διεξόδους στα προβλήματα άρδευσης των αγροτεμαχίων, στην αντιπλημμυρική προστασία αλλά και παράλληλα θα αποτελέσουν ένα σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.
Ολόκληρο το δελτίο τύπου: https://stamenitis.gr/agrotikes_upodomes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου