Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Άλλο πάω για ψώνια κι άλλο βγαίνουν τα ψώνια !!! Με χρονόμετρο οι αγορές καταναλωτών !!!

 

Ούτε με καπίστρι δεν μπορεί κανείς να βάλει σε καλούπια και στην ορθή λειτουργία του χρόνου εξόδου για ψώνια ,τα ψώνια .

Έτσι με σκοπό να περιορίσει η κυβέρνηση τα δίποδα ψώνια ,αναγκάστηκε να βάλει στο σύστημα ειδική Εφαρμογή, η οποία θα χρονομετρά τις ώρες που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, μέσα από την πλατφόρμα του e-katanaloti, προανήγγειλε

ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. 

Ωστόσο, διέψευσε κατηγορηματικά για μια ακόμα φορά τα σενάρια περί «κόφτη» στα SMS προς τον πενταψήφιο αριθμό 13033.

Όπως ανέφερε, μιλώντας

στον ΣΚΑΪ, την πρώτη εβδομάδα «ανοίγματος» του λιανεμπορίου, η αύξηση των SMS ήταν λελογισμένη, κλείνοντας στο +13%.

«Υπάρχει και μια υποκατάσταση στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν φόρμες, άρα στην πραγματικότητα το ποσοστό κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερο, όμως στον αριθμό των SMS είμαστε μόνο +13%, κατά μέσο όρο δηλαδή περίπου 4.000.000 την ημέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης. 

Εξήγησε δε ότι κόφτης στα γραπτά μηνύματα δεν μπορεί να μπει, γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ισοδύναμο του χαρτιού. «Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της περιφέρειας χρησιμοποιεί χαρτί, ενώ εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δεν θα μπει», επισήμανε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου