Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Πέθανε από κορωνοϊό ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης

 


Μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό η 14η Ιανουαρίου 2020. Έφυγε από τη ζωή ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης μετά από άνιση μάχη με τον Covid 19, τον οποίο πολέμησε γενναία για περίπου δύο μήνες.

Γεννημένος στις 22 Νοεμβρίου 1962 ο Πελεκανάκης ήταν ένας από τους κορυφαίους ιστιοπλόους της γενιάς του και μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Soling to 1993

.  Το 1984 κατέκτησε την 6η θέση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος 'Αντζελες, στην κατηγορία Star μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ): 

«Με μεγάλη οδύνη ενημερωθήκαμε πριν από λίγο, ότι ο αγαπητός μας συνάδελφος και Olympian της Ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών ύστερα από μάχη με τον COVID-19, που κράτησε 2 μήνες περίπου. Ο Λεωνίδας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ήταν μέχρι πρόσφατα ενεργότατος κοινωνικά και αθλητικά σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης και έγινε δυστυχώς ο πρώτος Έλληνας αθλητής υψηλού επιπέδου που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού. Η ΕΣΟΑ εκφράζει τα συλληπητήριά της στους οικείους του και εύχεται να είναι πάντα γαλήνια "η θάλασσα που θα τον σκεπάζει" και που τόσο αγάπησε...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου