Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ

 

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ:

·       ΟΣΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ

·       ΟΣΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΣΤΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ

·       ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ

ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ

·       ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2019

·       ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

Σε συνέχεια των επιστολών του Γιώργου Καρασμάνη στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος επικοινώνησε σήμερα με τον πρώην Υπουργό, και είχαν μια διεξοδική συζήτηση για τα παρακάτω θέματα:

-         Για τις προσωρινές δηλώσεις ζημιών που, λόγω της πανδημίας και του γενικού κομφούζιου που επικράτησε με την καραντίνας, ορισμένοι παραγωγοί δεν μπόρεσαν να υποβάλλουν.

-         Για όσους υπέβαλαν προσωρινές αλλά - για τους ίδιους λόγους – δεν έκαναν τις οριστικές.

-          Στους παραγωγούς που άλλες ποικιλίες δήλωσαν στις προσωρινές δηλώσεις ότι υπέστησαν ζημιές και άλλες στις οριστικές.

Στη συζήτηση τέθηκαν και τα ζητήματα:

-         Για τα δέντρα – ειδικότερα τις πρώιμες και μεσοπρώιμες κερασιές – για τα οποία υπάρχουν όλα τα στοιχεία που πιστοποιούν ότι χτυπήθηκαν σε πλήρη ανθοφορία, αλλά αδίκως δεν συμπεριλήφθηκαν στη ¨λίστα¨ των αποζημιώσιμων ζημιών, ενώ και ορισμένοι καλλιεργητές που έκαναν δηλώσεις πήραν μηδενικά πορίσματα.

-         Για τις χαλαζοπτώσεις του 2019 και τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί και εξετάστηκαν, για τις οποίες τα πορίσματα είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τις αρχικές λαθεμένες εκτιμήσεις, χωρίς αναγνώριση των πραγματικών ζημιών. Μια εξόφθαλμη αδικία για την οποία οι πληγέντες παραγωγοί είναι δικαιολογημένα αγανακτισμένοι – όπως πχ στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τριφύλλι.

-         Για τις μεγάλες καταστροφές από τις αποδεδειγμένα υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις του Αυγούστου.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλες αυτές τις περιπτώσεις και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν και εφικτό για να δοθούν λύσεις.

Ο Γιώργος Καρασμάνης θα παρακολουθεί όλη την εξέλιξη στα παραπάνω ζητήματα και θα είναι σε επικοινωνία με τον πρόεδρο.    

26 11 21

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου