Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Απάντηση του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου ΄΄ΑΚΡΙΤΑΣ ΄΄ Σωσάνδρας στον Χρηστο Μπάτση : Η μόνη ενέργεια στην οποία προέβει ο δήμος ήταν να μας παροτρύνει σε όλους τους τόνους να παρατήσουμε το έργο

 

Κύριε Δήμαρχε.

Αποδομώντας  την πρωτοφανή απάντηση σας στην επιστολή του συλλόγου μας δηλώνουμε τα εξής:

1) Δεν κατανοούμε τι εννοείτε όταν λέτε οτι  δεν είχε εκπονηθεί ολοκληρωμένη μελέτη κατά το αίτημα της χρηματοδότησης. Η κατάληξη του αιτήματος ήταν θετική και το κονδύλιο εγκρίθηκε.

2) Η μόνη ενέργεια στην οποία προέβει ο δήμος μέσω

της τεχνικής υπηρεσίας κατά την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ήταν να μας παροτρύνει σε όλους τους τόνους να παρατήσουμε το έργο διότι δεν δύναται να υπάρξει λύση. Κατά την εκδίκαση της παραχώρησης από την αρμόδια υπηρεσία της Δ.Α.Ο.Κ. παρόν ήταν μόνον ο πρόεδρος του συλλόγου μας με έγγραφο εξουσιοδότησης από αρμόδιο αντιδήμαρχο και η παραχώρηση της ιδιοκτησίας έχει πρωτοκολληθεί ως εισερχόμενο έγγραφο στον δήμο με αίτημα που φέρει τα στοιχεία του εκπροσώπου μας.

3) Εάν το κονδύλιο είναι 80.000 € γιατί η τεχνική υπηρεσία συνέταξε μελέτη ύψους 230.000 € ;  Η απάντηση είναι απλή. Ουδέποτε η τεχνική υπηρεσία ασχολήθηκε με το έργο. Η μελέτη έχει συνταχθεί από ιδιώτη μηχανικό συνεργάτη του συλλόγου μας κατά τέτοιον τρόπο ώστε ακόμα και με τις αναμενόμενες μειώσεις κατά την δημοπράτηση του έργου να τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας.

4) Η μόνη ενημέρωση που είχαμε για το έργο κατά τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις μας στον δήμο ήταν μόνο για να μας γνωστοποιηθεί ένα καινούριο πρόβλημα που εφεύρισκε η τεχνική υπηρεσία για κάθε λύση που προσκομίζαμε. Παρ’ όλα αυτά αναμένουμε σύντομα όπως δηλώνετε την έκδοση άδειας δόμησης.

Η απάντηση σας δεν καλύπτει εντέχνως όμως τα υπόλοιπα ερωτήματα της επιστολής μας και τα οποία σας υπενθυμίζουμε.

1) Ο εμπαιγμός, η λοιδορία και ο δεσποτικός δημοσιοϋπαλληλικός αυταρχισμός με τον οποίον αντιμετωπίστηκαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας από διοικητικό στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας , γεγονός  για το οποίο είσαστε ήδη ενήμερος αποτελεί  πάγιο και αποδεκτό από εσάς κώδικα συμπεριφοράς της δημοτικής σας αρχής απέναντι στους πολίτες – δημότες;

2) Ποιός είναι αρμόδιος ή σε ποιόν έχει ανατεθεί η διεκπεραίωση του έργου; Σας παρακαλούμε η απάντησή σας να είναι ονομαστική δεδομένου ότι λόγω της επικείμενης απώλειας του κονδυλίου θα ακολουθήσει δια της νομικής οδού η αναζήτηση των ανάλογων αστικών ευθυνών.  


Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι σκοπός μας δεν είναι η στείρα πολιτική αντιπαράθεση αλλά η πρόοδος του τόπου μας, αθλητική πολιτιστική και κοινωνική.

Παρ’ όλα αυτά το να ισχυρίζεστε ότι αδιαφορούμε για την ασφάλεια και πως σας ασκούμε έξωθεν πιέσεις για να παραβείτε την νομιμότητα αποτελεί πρωτοφανή δήλωση πολιτικού θράσους, απόγνωσης και ρεβανσισμού. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι εμείς οι ίδιοι θα βρισκόμαστε καθημερινά στο γήπεδο και όχι μόνο σε χορούς (κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο).

Η εμπιστοσύνη που δείχνετε στην τεχνική υπηρεσία σας αποτελεί για μας και ένδειξη της ρίζας του προβλήματος. 

Δικαιολογούμε τα κατάπτυστα ψεύδη της δήλωσής σας μόνο ως ελλιπή ενημέρωση σας επί του θέματος.

Δηλώνουμε την πρόθεση προσφυγής μας σε ένδικα μέσα σε περίπτωση που θα υπονοηθούν ανάλογες κατηγορίες σε βάρος μας στο μέλλον.

Ελπίζουμε στην πρόοδο.

Με σεβασμό στους πολίτες όλης της Αλμωπίας.

Το  Δ.Σ. του Ακρίτα Σωσάνδρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου